Rejser væk fra Danmark - brug for svar

forumspørgsmål

Rejser væk fra Danmark - brug for svar

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hej jeg er en pige på 17 år, jeg bliver 18 meget snart. Jeg har tænkt mig at rejse væk til et andet land. Nu vil jeg ikke lige sige hvilket land det er, men jeg kan sproget derhenne, og jeg skal blive gift med en derhenne.

Jeg er træt af alt... jeg er træt af mit liv her. Jeg har haft det meget hårdt.. har skåret i mig selv. har prøvet at begå selvmord. Og jeg KAN bare ikke være lykkelig her. Ham jeg skal giftes med er meget sød, og han er forelsket i mig, selvom jeg ikke er forelsket i ham.

Jeg VED at han vil passe godt på mig.

Når jeg rejser kommer jeg til at droppe ud af gymnasiet også...

Mit spørgsmål er.. skal jeg gøre det? han har allerede sendt penge til flybilletten. Vil jeg blive lykkelig derhenne... jeg er virkelig forvirret.

Kommentarer

Nu er jeg bare en dum lille pige på 12 år så jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare dig men jeg har valgt at svare alligevel for jeg blev vildt bekymret da jeg læste dit indlæg.

Jeg synes at du skal vente. Jeg ved ikke hvorfor du har det svært og har forsøgt at begå selvmord, men somregl hjælper det ikke at flygte fra problemerne. Selvom det er det man har lyst til. Det er meget tidligt at blive gift og selvom du kan sproget er det måske en kultur der ikke ligner den du er vokset op i? I mange andre lande er der ikke sådan et sosialt sikkerhedsnet som i Danmark så du skal altså være meget forsigtig. Jeg ved ikke hvad der er bedst for dig, men jeg synes at du skal snakke med nogen om det inden du tager så stor en beslutning det er også meget tidligt at gifte sig.

Jeg synes at du skal snakke med nogen voksne om det. Du kan skrive til chatrådgivningen herinde på cyberhus. Den er åben fra kl. 14 til 19. Du kan også ringe til Børnetelefonen på 116 111 Begge dele er anonymt og gratis. Der er nogle voksne som gerne vil hjælpe når man er barn eller ung og har nogle problemer.

Hilsen fra Stine Stankelben

235

Altså kulturen er ikke et problem da jeg er dansker med anden etnisk baggrund. Selvom jeg er født her og mit modersmål er dansk, så kan jeg også det andet sprog og er vokset op med den samme kultur.

Og nu er det bestemt.. jeg tager afsted. Han siger at han vil tage sit eget liv hvis jeg forlader ham nu. Ikke for at true mig... men jeg bliver nødt til det. For jeg ved han vil gøre det ellers...

Jeg fortalte ham at jeg ikke ville alligevel.. men jeg vil ikke være skyld i hans død. Så jeg rejser alligevel. om præcis en måned.

Jeg er bange... det bliver så anderledes derhenne...

247

Det er helt urimeligt at han siger at han vil tage sit liv hvis du forlader ham. Du skal ikke gifte dig med en der behandler dig på den måde. Folk der truer med selvmord skal ikke styre hvad man gør! Det er IKKE iorden at han på den måde tvinger dig til at flytte!

Du skal altså snakke med nogen om det, for jeg ved ikke hvordan jeg skal hjælpe dig. Jeg er vildt bekymret. Du kan ringe til livslinien og snakke med dem om at han siger at han vil begå selvmord. Min mor snakker tit om at begå selvmord og hun har også forsøgt det og så har jeg snakket med dem om det på livslinien for de vil også snakke med nogen der kender nogen der snakker om selvmord og de er gode at snakke med om alt muligt. Tlf er 70 201 201 og man kan ringe hver dag fra 11 til 23.

Hvad siger dine forældre til at du vil flytte?

284

Tak for hjælpen Stine (: du skal slet ikke bekymrer dig længere. Jeg snakkede med en om det, og min ven forsikrede mig om at han bluffer... Og alt det min ven sagde er rigtigt... han er egoistisk. Jeg blev beordret til at slette hans nummer og msn XD Han bliver ved med at skrive... han sender smser, ringer, sender mails, skriver offline beskeder på msn. Jeg er ked af det... men jeg ved jeg har gjort det rigtige.. Han ville bare bruge mig, udnytte mig, derhenne...

Så... et godt råd fra mig... stol aldrig på folk over nettet.. og lad være med at opbygge et forhold, for du ved aldrig hvem du i virkeligheden snakker med.

252

 Hej :) har set dine indlæg du skrev for 2 år siden, fandt du ud af det med ham der var vild med dig? og er du kommet videre? jeg er nemlig selv en 17 årig pige som overvejer at flytte væk fra Danmark når jeg bliver 18, fordi jeg har en kæreste herhjemme som jeg ikke kan komme af med. Han er meget jaloux og har truet med selvmord mange gange hvis jeg gik fra ham, jeg må ingenting, jeg må ikke gå i byen med mine veninder.. han er meget kærlig og har et godt hjerte, vi har været sammen snart 3 år, han har aldrig slået mig. det eneste problem ved ham er at han er sygeligt jaloux.. og jeg vil gerne nyde min ungdom. jeg tør ikke slå op med ham, fordi jeg er bange for at såre ham, og bange for at ødelægge hans liv :( .. jeg er en pige med mange store følelser og for hurtigt dårligt samvittighed, over ingenting og over alt... Jeg vil helst flytte væk fra alt, så han kan komme over mig uden at se på mig, også kan jeg også selv få lidt luft fra det hele.. jeg ved bare ikke hvordan man flytter til udlandet, har tænkt på sverige? jeg vil bare bo der i et år.. kan du hjælpe????? :) 

298

Men hva gør du egentlig ved at din mor snakker om selvmord? Har du fået hjælp til det?

278

 Hej stine :) vil bare lige jeg har set hvad du har svaret til den 17årige pige da hun havde problemer med sin beundre.. Jeg er selv 17 år, og kan se du kun er en 12 årig pige.. Hvor er du bare for cool, at du sådan går ind og hjælper en som er 4 år ældre end dig selv. Og du lyder jo bare så klog... :) Jeg ved ikke hvor gammelt det er, og hvor gammel du er nu.. Men du bliver da helt sikkert til noget stort en dag, når du er så god til at hjælpe andre :)))) Knus! 

256

Jeg er glad for at høre at du fik snakket med en ven om det og at du ikke rejser hen til ham der og gifter dig for jeg havde en rigtig dårlig fornemmelse af det.

Jeg tænker at du stadig har brug for at snakke med nogen om hvordan du har det. For  når du har haft det sådan at du bare har ønsket at komme væk fra Danmark og droppe ud af gymnasiet, så kan det være en god ide at snakke med nogen om det. Så jeg vil stadig foreslå dig at skrive på chatten herinde eller ringe til børnetelefonen eller livslinien. Men det er selvfølglig dit valg.

Jeg bor ikke hos min mor så når hun snakker om selvmord så skal jeg sige det til en voksen her hvor jeg bor (på et lille børnehjem med 7 børn/unge). Hun har fået at vide at hun ikke må snakke med mig om det. Men hun siger at hun ikke har andre at snakke med. Men jeg har nogen der hjælper mig.

Hilsen Stine

258

Jeg har været på chatten før... men jeg føler ikke at jeg får noget ud af det. Jeg ved det ikk... men jeg må på en eller anden måde få styr på mit liv.

Men bare rolig.. jeg har snakket med min læge om at jeg har skåret i mig selv og har taget piller osv. Jeg skal til skole psykologen.. har bare ikk gjort det endnu fordi jeg regnede med at rejse væk herfra. Men jeg gør det vel bare efter ferien så....

Jeg er glad for at du får hjælp. Jeg ved det må være meget hårdt at være i din situation... Jeg kan slet ikke engang forestille mig det. Men du virker så positiv og glad... det er også vejen frem.. hver eneste gang jeg har været glad og har set tingene på den lyse side er det gået godt for mig.

Man gør det kun værre når man har medlidenhed med sig selv og overser alt det gode i ens liv.

Pas rigtig godt på dig selv... og tak for din hjælp :)

255

Hej med dig.
Det lyder altså ikke som om du har det så nemt for tiden.
Du skriver, at du gerne vil væk fra Danmark. Men at du slet ikke er forelsket i ham, du skal flytte over til gør mig faktisk lidt bekymret - og især at du skal giftes med ham!
Jeg skal IKKE bestemme, hvad du skal gøre - overhovedet ikke! Men helt ærlig, så synes jeg ikke du skal gøre det. Jeg kan desværre ikke svare dig på hvorfor... Men I mit hovede lyder det altså ikke som en særlig god idé.. Beklager så meget.

271

 Jeg vil råde dig til at gøre gymnasiet færdigt. Det åbner så mange muligheder for dig og det er nemmere at finde et job osv.

Derefter kan det være en god ide at rejse rundt i verden. Jeg vil selv rejse til Kina, Peru og Barcalona når jeg er færdig med skole osv.

296

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program