Jeg er 14 og han er 33

forumspørgsmål

Jeg er 14 og han er 33

forumspørgsmål af
Pigen
Oprettet 11 år 9 måneder siden

Ved godt jeg også har lagt dette ud i brevkassen Ville bare gerne høre hvad den generelle holdning er - fra så mange som muligt :D

For omkring 2 måneder siden var jeg på Strøget med nogen venner. Vi havde det ret sjovt og på et tidspunkt stoppede jeg en mand på gaden som jeg faldt i snak med. Han var fra udlandet og kun på gennemrejse, men det endte med, efter at vi havde snakket omkring halvanden time, at vi aftalte at mødes når han kom tilbage til Danmark om en måned. Jeg syntes han var virkelig sød (og lækker) og sagde selvfølgelig ja! Han fik mit nummer, men på det tidspunkt regnede jeg bare med det var som kontaktperson for os allesammen. Jeg syntes jo han var sød, men kunne umuligt forestille mig at han brød sig om mig. Han var selv 33 og ville sikkert bare have nogen at snakke med på sin lange rejse så han ikke følte sig så ensom. Vi havde jo også alesammen været så imødekommende overfor ham. Dog havde jeg lagt mærke til at han holdt øjenkontakten med mig ret længe og han kindkyssede også mig som den eneste da vi sagde farvel, men jeg lagde ikke mere i det... Alle mine drenge venner overfaldt mig nærmest bagefter og sagde jeg var for dum og sådan. Pigerne sagde dog de ville have handlet på præcis samme måde. Efterfølgende måned skriver han ret flirtende til mig, men jeg tænker at det ligesom kindkysset bare var kulturen. Vi aftaler at mødes samme sted som sidst. Kun en af mine andre veninder kunne komme med den dag, så vi er to der møder ham på dagen. Han er ligeså sød som sidst og jeg kan mærke jeg virkelig er ved at udvikle nogen følelser for ham. Vi snakker og snakker. Han siger jeg må besøge ham i hans hjemland når jeg bliver 18 og at han måske kommer tilbage til Danmark. Han komplimenterer mit smil og han sender nogen ret intense blikke. Alligevel fik jeg et chock da vi skulle sige farvel. Først kom et meget langt kram, så kysser han mig på halsen og derefter ser han længe på mig. Tilsidst kysser han mig hurtigt og blidt, ikke noget ubehageligt, to gange på munden. Jeg kan ikke lade være at kysse ham igen og så må han gå. Jeg skriver til ham og han skriver meget romantisk tilbage. Han skriver at han håber det er starten på en kærlighedshistorie og at vi må prøve selv om det er svært. Han er meget øm og bliver ved med at sige jeg skal passe på mig selv og at han tænker på mig hele tiden. Vi har nu skrevet meget og han har endda inviteret mig til Mallorca i denne måned, hvor han er nu. Jeg har snakket med mine forældre om det og de går ikke så meget op i aldersforskllen, men er mere bange for det, at vi er så forsellige steder i vores liv. (Slvfølgelig må jeg hellr ikke komme til Mallorca)

Jeg er nu ikke i tvivl... Jeg ville gøre SÅ meget for denne mand. Han virker slet ikke som den sleske og pædofile type. Det var jo også mig der i første omgang stoppede ham på gaden. Jeg er selv meget moden af min alder og hænger også ud med mange der er ældre end mig. Jeg har også haft seriøse længerevarende forhold og ER seksuel aktiv. Om et år har jeg mulighed for et udvekslingsophold og vil vælge det sted han kommer fra. Alligevel er 19 års aldersforskel meget... Især taget i betragtning min nuværende alder. Men hvad synes i? Jeg vil gerne høre jeres råd og meninger. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg kaste mig ud i et sådant forhold? Er det for "klamt"? Hvilke problemer kan komme? Hvad når han begynder at tænke på børn? Er 19 år virkelig for meget? Tusind tak på forhånd. Jeg vil virkelig gerne bare hører jeres generelle holdninger til så stor en aldersforskel! Pigen

Kommentarer

Hej kære du!

Synes lige jeg ville give min mening til kende i dette emne. Du virker meget fornuftig, og jeg kan sagtens forstå du har brug for nogle gode råd og andres meninger omkring dette, da aldersforskel kan være et emne, man skulle tro mange mennesker ser ret kritisk på.

Du skriver at du er meget moden af din alder, og det virker også sådan, når jeg læser dit indlæg. Derfor tror jeg stærkt på, at han ikke er ”pædofil” eller ”slesk”.

Der er som sådan ikke noget ”farligt” ved at kaste sig ud i et forhold med aldersforskel, og hvis det ikke betyder noget for jer, er det vel bare helt fint. Dog kan der være nogle ulemper ved det.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om du har nogle ting du gerne vil ”opnå” som ung? Er der nogle drømme og ambitioner du har, som aldersforskellen vil kunne være en fælde for? Vil du helst bare leve i nuet og nyde dét I kan have sammen lige nu og her? Hvis du er typen som tænker meget langt ud i fremtiden, skal du nok også overveje at når du er 50 (som ikke er helt gammel, hvis du spørger mig) så er han næsten 70, og hvis du tænker meget langt vil det jo være sandsynligt at han går bort før dig. Lad endeligt ikke disse tanker stoppe dig. Jeg ved jo ikke om det er noget du overhovedet gider tænke over endnu. I har begge to mange år foran jer, selvom der er aldersforskel, og disse mange år kan I, om I vil, helt sikkert få en masse ud af!

Er det et problem at i bor i forskellige lande, eller er det til at overkomme? Personligt ville jeg nok godt kunne overkomme at bo langt væk fra ham, så længe jeg ”vidste” at vi fik mulighed for at mødes – og en dag evt. flytte sammen hvis vi ville. Men det er jo nok individuelt.

Jeg tror I må finde ud af hvad I vil med hinanden, hvis altså I ikke allerede har fundet ud af det. Find ud af hvad han egentligt vil med dig. Vil han bare se hvor det bringer jer hen og leve i nuet, eller har han ambitioner om at skulle have et langvarigt forhold? Hvad end han vil med dig, er det bare utrolig vigtigt, at I er enige om hvordan det skal foregå og så videre.

Alt i alt synes jeg ikke det er noget stort problem med aldersforskellen, så længe I bare ved hvad I vil med hinanden og selvfølgelig også vil hinanden.

Mvh. M

Ønsker dig al held og lykke med fremtiden! 

376

 Kære M! 

Tak for dit svar. Det er dejligt at høre andres meninger og jeg er glad for en så positiv en som din.

De få jeg har fortalt om dette er blevet chokerede og har alla, pånær en enekelt veninde, rådet mig til at cutte al kontakten med ham. Det vil jeg ikke! Jeg er også ærgelig over at alle anser det som pædofæli bare fordi der er en aldersforskel og fordi jeg er så ung... 

Derfor er det rart med lidt positiv respons :)

- Til hvad jeg gerne vil opnå som ung: Jeg har bestemt ikke tænkt mig at opgive min ungdom,  men på den anden side vil jeg heller ikke opgive ham. Jeg ved godt at det kan blive kompliceret, men jeg vil prøve at finde en balancegang mellem de to ting. Jeg endnu ikke klar over hvad han egentlig tænker om os. Om han, som du skriver har ambitioner om et langvarigt forold. For hvis han har det, ville han jo også snart begynde at tænke på at få en "rigtig familie". Om 4 år er jeg 18. Han er 37. Det er en alder hvor han, i hvert skal overveje meget grundigt om han har lyst til også at nå at få børn ind i dit liv.. Men det er meget tidligt at tænke på den slags når man er 18. Efter min mening. På det idspunkt er jeg ved at færdiggøre gymnasiet og vil sikkert gerne ud at rejse. Jeg er nok ikke klar til at stifte familie på et så seriøst plan med børn og det hele før der er gået endnu et par år.

Jeg håber på vi kan være sammen længe. Jeg kan sagtens se os for mig om fem år, og kan også godt forestille mig hvordan det ville være at blive gammel med ham. Har i hvert fald leget med tanken. Men der er så meget der kan nå at ændre sig. I hvert fald vil jeg bare se tiden an og håbe på han kan vente nogen år på mig.

- Jeg ser det slet ikke som et problem at han bor langt væk, endda i et andet land. Det er selvfølgelig irriterende at der må gå SÅ lang tid mellem at vi ser hinanden, men der er også fordele ved at han ikke er der hele tiden. Det giver mig mulighed for at leve mit "andet" og "unge" liv herhjemme. Når han så kommer, værdsætter jeg blot endnu mere den tid vi har.

-Jeg tror du har ret i at jeg må snakke med ham om hvad han mere præcist vil. Det ville gøre en masse ting mindre kompliceret. Han skriver at han vil prøve at planlægge de næste år så vi kan se hinanden og måske finde en fast by at slå sig ned i. På den måde åbner han i hvert fald for muligheden om noget mere seriøst. Men alligevel har du ret i at det ville være rart hvis alle kort var på bordet.

Tusind tak for dine overvejelser og råd. Jeg har fået tænkt over nogen vigtige ting og samlet mine tanker :)

Hilsen Mig

390

Tror du har nogenlunde det samme som mig. Jeg forelsker mig i folk ældre end migselv, fordi jeg ikke kan finde nogle der gider mig på min egen alder... (Er næsten 15).

 

Synes dog ikke han er pædofilsk eller noget, men det er måske lidt voldsomt med en på 33. Jeg forstår dig godt, men tror måske du skal være hans ven istedet for :)

Har aldrig haft en rigtig kæreste.. og er ikke god til det med piger.. (Jeg kludre i ord og ved ikke hvad jeg skal sige), men jeg ved dog at det tit ikke vil gå i sådanne forhold.

At du er forelsket er en smuk ting, og jeg ville dog ønske det var mig, nogen var forelsket i, men jeg tror du skal holde dig til drenge på 13-15, simpelthen fordi det nok vil blive besværligt.

Misforstå mig ikke, ønsker dig kun godt.

- Sanchez

354

 Hej Sanchez ;) Jeg tror ikke jeg har det helt som dig, for jeg falder altså også for nogen på min egen alder. 15 år ca.

Og det er heller ikke fordi dem på min egen alder ikke vil have mig :P Det jeg falder for er modenheden. Ellers er jeg ligglad med alder. Personen kunne i princippet være tolv, bare han var moden og jeg elskede ham!

Jeg ved det bliver besvæligt, men jeg vil prøve at få det bedste ud af det.

:)

359

Det virker til, at der er opstået noget smukt mellem jer.

Men selvom I er meget forelskede, vil der komme nogle tidspunkter i jeres liv, hvor I tydeligt kan mærke, at I er i vidt forskellige faser. Det kan sikkert føre til nogle frustrationer og måske konflikter. Derfor er det nok vigtigt, at I gør klart for hinanden, hvad I forventer af et eventuelt forhold, så ingen af jer kommer i klemme.

 

Lige nu har du brug for en moden fyr, fordi du en meget moden pige både fysisk og mentalt, men når du bliver ældre, bliver dine jævnaldrende jo også modne på et tidspunkt...og måske du så bliver interesseret i nogle på din egen alder. Bare en tanke, der er værd at overveje inden du binder dig for livet.

 

Til at begynde med synes jeg, at I skal nøjes med at snakke sammen, som I jo er rigtig gode til. Fortæl hinanden om jeres ønsker og drømme for fremtiden. Lær hinanden rigtig godt at kende, så der ikke kommer nogen overraskelser. Og så kan I så langsomt starte et forhold, selvom jeg sagtens kan forstå, at det er svært at vente, når det føles så rigtigt.

 

 

--Jannie--

 

353

 Heh Jannie. Tusind tak for dit svar.

Det er en god overvejelse det med at binde sig for livet og at de på min alder også bliver modne. Jeg har også tænkt mig at starte ud  med at lære ham at kende som du skriver. Der er heller ikke så meget jeg kan gøre lige nu, da han er i udlandet, så vi kun kan maile. Lige nu ser jeg tiden an og ser hvad der sker med os. 

Jeg tror i hvert fald ikke jeg bare kan opgive ham uden videre. Kun hvis vores forhold skulle udvikle sig på en måde der hæmmede mig meget på andre fronter jeg ikke ville gå på kompromis med som uddannelse, mine jævnaldrende venner, familie osv.

Men tak for svaret :)

 

343

Du lyder som en fornuftig og moden ung pige :)

 

Men husk at han er 33 og er et helt andet sted i sit liv end du, og hjerne messigt... Min mening er at jeg ikke kan se hvad han skal med et barn/ung pige på 14 år. Undskyld jeg siger det men for mig lyder det som om han kun vil EN ting og det er i bukserne på dig, det med at han skriver kærligheds beskeder osv. gør han kun for at blødgøre dig og lokke dig.. Pas på dig selv søde pige siger jeg bare!

364

Jeg giver maja ret. Fyre der (desværre) har den slags tendenser med at gå efter alt for unge piger ved lige præcis hvad de skal sige for at få dig til at føle dig tryg. Derudover vil deres interesser altid ligge hos teenage piger og hvis du spørger mig vil han droppe dig så snart du har lidt flere år på bagen. At han vil betale dyre rejser for dig rejser endnu flere røde flag hos mig. Så pas på. Mit bedste råd : LAD VÆR!

336

 Nu ved jeg så ikke om han normalt går efter yngre piger. Men det håber jeg da selvfølgelig ikke. Men det er da rigtig at jeg ikke har vished for noget. Jeg ved heller ikke om jeg bare er en af mange. Men han virker meget oprigtig.

358

Det gør de jo.. Jeg tror heller ikke dine forældre ville give dig tilladelse til at se ham. Jeg syns også det er pænt ulækkert at han intressere sig for så unge piger som dig. han burde helt seriøst intressere sig for voksne kvinder på hans egen alder. du ved ALDRIG hvad der kan ske, han kan lige så godt kidnappe dig og alt muligt, voldtage dig.. han skal jo lyde oprigtig for at få dig til at hoppe med på "vognen".. PAS PÅ! han har måske skumle planer med dig.

379

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program