Spiseforstyrrelse

forumspørgsmål

Spiseforstyrrelse

forumspørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 3 år 7 måneder siden

Hej. Jeg er en pige på 18 år som har tegn på spiseforstyrrelse. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere, jeg er helt fortabt og føler slet ikke, at jeg kan få et normalt forhold til mad og min krop igen. Det fylder alt for mig, og der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på hvad jeg kan spise og hvordan det jeg spiser er godt/dårligt for min krop. Jeg kan ikke klare det mere, for det ødelægger hele min dag. Det kan gøre en ellers god dag til en rigtig dårlig dag, netop fordi det påvirker mit humør... Jeg går til læge, hvor jeg bliver vejet hele tiden, men der får jeg bare at vide, at jeg skal tage på fra gang til gang, men jeg kan ikke se hvordan det at jeg tager på, hjælper på mit indre syn og min forestilling om mad og krop. Det gør det jo på ingen måde bedre at jeg tager på. Det gør det derimod værre. Men lægen siger jeg skal tage på ellers henviser han mig til en psykiater, og det vil jeg jo på ingen måde.

Kommentarer

Jeg er sikker på din læge mener det godt, men det lyder som om en henvisning til en psykiater er noget lægen truer med. Hvis du ikke tager på, så sker det her. Det lyder også som om du tænker sådan og intet kunne være mere forkert. 

Dine problemer med mad er et symptom på de tanker du går med og det der kan hjælpe dig har ikke noget med mad at gøre. Det har noget med dine tanker og der er det netop en psykiater eller en psykolog der kan hjælpe. 

At tage på vil ikke hjælpe dine tanker. At tage på kan hjælpe din krop, for faktum er at den lige så stille ødelægges af at spise for lidt. Hvis du kan lykkes med at overbevise dig selv om at kroppen ikke ødelægges af at veje for lidt er du ikke på vej mod en spiseforstyrrelse. Så HAR du en spiseforstyrrelse. Det eneste der kan hjælpe dig er at få hjælp til tankerne. Så i stedet for at kæmpe imod, så bed din læge om du ikke kan få en henvisning NU. Jo længere tid du går med de her tanker, uden at få hjælp,  jo sværere vil det blive at lære at styre tankerne så de ikke skal ødelægge din hverdag. 

Jeg ved godt jeg siger det meget direkte, men jeg taler af erfaring,  og jeg ønsker ikke at andre skal opleve det samme. Tag det her MEGET alvorligt og se at få hjælp nu. 

90

Tusind tak for dit svar. Det er rart at høre det fra andre, og det er rart at kunne komme ud med her. Jeg er blevet henvist til en psykolog, som forhåbentligt kan hjælpe mig, men jeg er bare bange for at mit forhold til mad aldrig vil kunne blive bedre..

92

Hej,

Jeg ved det kan være svært og ikke særlig sjovt, at blive henvist til en psykiater. Jeg går selv på k psykiastisk klinik, og det hjælper. det var ydmygende at tage derhen, men det hjælper. de giver dig nogle redskaber til at have en hverdag som er tæt på normal. for mig hjalp det at tale med en psykiater, frem for min egen læge.

håber du snart får det bedre! 

104

Men hvordan har det hjulpet dig at tage på i vægt i forbindelse med kostplan fra psykiateren? Jeg forstår ikke hvordan det kan hjælpe på det indre.. Men mange tak for dit svar <3 

101

jeg synes det lyder som en god idé at gå til psykiater. Han/hun kan hjælpe sig med at få styr på dine tanker så mad ikke fylder så meget, og du får et mindre forskruet syn på mad. Nogle gange kan man få spiseforstyrrelser fordi man bøvler med andre problemer eller bekymringer. Hvis du har sådan nogle så kan det være en god idé at snakke med dine forældre om dem- også selv om det kan være svært. Det gør næsten altid problemer mindre at snakke om dem...

89

Kære du; mit bedste og vigtigeste råd til dig nu og her, er at du simplhen SKAL lytte til din læge og dem omkring dig. De vil udelukkende dig kun det bedste. Og det bedste for dig lige nu er, at du tager på i vægt - det er nmelig SÅ utrolig vigtigt, at du fra vægtøger, så du får en sund og normal vægt, for derefter, at man kan viderebehandle dig. Når man er psisefortysrret - i dette tilfælde med anoreksi, er det vigttigeste først og fremmest, at få en op på en acceptabel vægt, fordi det fysiske skal først og fremmest være på plads, FØR man kan arbjede med det psykiske.
Jeg lover dig - af egen erfaring, at når du engang er oppe på en sund vægt, så vil dit indre syn med tiden ændre sig. Du vil få det meget bedre med tiden. Jeg lover dig af hele mit hjerte, at din eneste behabdling er at tage på i vægt. Du vil simplhen ikke have energi eller kræfter til at kæmpe imod din sygdom, hvis din krop er svag og svækket. Du skal først have en stærk krop, som er lig med en normalvægtig krop, før at du er stærk nok til at kæmpe imod dit indre.

Jeg forstår dig 100%. Jeg ved, at du tænker, at det intet vil gavne at tage på ift. dit indre syn, Men det vil det gøre til sidst. Det tager tid, du skal være tålmodig, du skal kæmpe, og så vil du vinde!

Jeg ønsker dig det allerbedste <3

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program