Please hjælp mig

forumspørgsmål

Please hjælp mig

forumspørgsmål af
Maria
Oprettet 13 år 2 måneder siden

Hey. Jeg har problemer med min veninde. Vi er normalt gode venner eller nærmest bedste venner men pludselig begyndte hun med aldrig at tale til mig. Hun kunne godt finde på at sige hej og kramme mig men ellers ingenting. Hun går nu altid med 4 piger. Jeg ville gerne finde ud af mere om hvad der foregik, så jeg loggede mig ind på min venindes Facebook. Jeg læste hendes beskeder som kun var til de 4 piger. Hun bagtalte mig på beskederne, og skrev alt muligt grimt om mig og min anden veninde. Hun hadede mig åbenbart. Og  nu har hun også fået de 4 piger til også at hade mig. Jeg er virkelig ked af det, men de ved ikke at jeg ved det. Jeg kan ikke bare sige det til min veninde at hun har bagtalt mig, for så vil hun høre hvordan jeg ved det. Og jeg kan ikke bare sige at jeg loogede mig ind på hendes private ting. Men jeg var nød til det. Der er ikke tale om mobning offentligt eller noget. Men hun kigger aldrig eller taler med mig meget. Jeg har slet ikke gjort hende noget. Jeg er uskyldig og stille. Men hvad skal jeg gøre for det. Hun skriver i beskederne til én af pigerne at jeg altid er stille og hun anbefalte pigen at hun ikke skal følges med mig nogle steder hen. Jeg troede slet ikke hun var sådan....Og jeg var rigtig gerne være hendes veninde, og ligenu spiller hun bare at hun er det. Hvorfor taler hun ikke bare med mig istedet for at bagtale mig og det gav et chok i mig da jeg læste det. Det var min veninde der startede en diskussion om mig hver gang hun skrev med de 4 piger hver især. Jeg fatter det ikke, hvad skal jeg gøre?.......Please hjælp mig  Jeg har siddet og grædet hele dagen!.

Kommentarer

Hej Maria.

Det er godt du skriver herinden i cyberhus. Jeg vil lige gerne sige til dig, at jeg ikke synes det er iorden at gå ind på andres Facebook, for som du selv siger så er det noget personligt, meget personligt og det er på ingen måder ok, ligemeget hvad for nogen ting du skulle finde ud af. du skal lige vide at jeg altså ikke er sur på dig. jeg synes bare det er vigtig at du ved det her :) 

Men det er bare ikke fedt at de går rundt og bagtaler dig, det er heller ikke iorden på nogen måder. jeg ved godt at du ikke kan sige det til din veninde at du har været inde og læse på hendes Facebook. Men jeg synes helt klart du skal gå til din lærer i skolen og sig du har et problem med de piger i klassen til han/hun kan hjælpe dig. Jeg synes du skal fortælle det hele til en lærer og når de 4 piger og dig og læreren skal tale sammen, behøver læreren ikke at sige noget om du ved det fra facebook. det kan i 2 bare holde hemmeligt. Men det du også kan gøre det er at være ærlig hele vejen igennem sig at du faktisk har gjort noget dumt, med at logge på facebook, men du kan sige at du viste det var forkert. men det var bare noget der kom. og så har i begge to lavet noget lort i det. så kan det ikke være så slemt ..

Eller kan du logge på chatten fra 14-19 Mandag til Torsdag og Fredag 13-16

Håber virkelig at i for løst jeres problem til i alle sammen kan blive venner igen

KH Felicia .

406

Hej!

Som en tidligere har skrevet.. Er det på ingen måde acceptabelt at logge ind på andres facebook? Har godt nok selv gjort det før, men altså har virkelig fortrudt? For hvad hvis nogen gjorde det på min egen? Ville virkelig blive skuffet.

Men hvis vi ser bort fra det, har du et dumt problem, som kan være virkelig svært at løse for os andre.. men et problem, hvor du skal se lidt fra hendes side af sagen også? Du skal tænke igennem hvor meget veninde hun er tilbage for dig, efter de ting hun har sagt? Og efter hun aldrig snakker med dig mere?:i Tænk over hvor dårligt hun faktisk behandler dig?
Men nok om det.. Som du har skrevet har i været gode venner. Rigtig gode venner. Og det er selvfølgelig altid rart at have en man kan dele alt med, og en hvor man har fælles interesser.. Men sommetider føler den anden person ikke det samme? Altså, måske er det mest dig der har følt det tætte bånd mellem jer? I er muligvis vokset fra hinanden. Hvis hun fx. er begyndt at ville danse, feste og more sig vildt, men du evt. ikke er kommet til det stadie endnu, og hellere sidder og snakker over en sodavand.. Er der faktisk ikke noget at gøre ved det. Måske har hun det også svært ved at i ikke lige skulle være bedsteveninder... Og måske ved hun bare ikke hvordan man håndterer sådan en situation.

Mit råd vil være at du siger til din veninde du gerne vil snakke med hende. Helst under fire øjne, og uden at hun fortæller det videre til andre. Ihvertfald det at hun gør det, vil gøre hende til en virkelig dårlig veninde. Fortæl hende, at du føler hun har behandlet dig som skidt. Jeg ville nok undlade at sige det med facebook, da det kun gør det MEGET værre. Sig at du har hørt fra nogen at hun bagtaler dig? Og at i aldrig snakker sammen mere. Kom med nogle minder i har haft sammen... Nogen gode tider hvor i har grinet og moret jer sammen. Sig hun har opført sig uretfærdigt overfor dig, ved at spille skuespil. Og hvis du har mod nok til det, og ikke ønsker jeres venskab mere.. Så Sig at det er slut mellem jer som veninder. Og at hun virkelig har noget at tænke over, hvis hun skal være en god veninde, overfor sine nye kammerater.

Jeg ville helt sikkert begynde at snakke med nogle andre. ved godt at det kan være hårdt i starten, og der vil være søvnløse nætter.. Men i sidste ende vil det kun være godt at komme væk fra sådan en dårlig veninde, og få nye venskaber?
Og ja.. Har haft samme slags problemer og det der var værre i hele mit skoleforløb.. Og det har virkelig styrket mig?:i 

Ved ikke om du forstår hvad jeg har skrevet.. Har siddet og besvaret for mange indlæg, og har ikke mere hjerne lige nu!:-) Men håber du kan bruge det til noget alligevel. Bare husk at tænke over tingene, inden du handler!

432

 Lyder ærlig talt ikke som om hun fortjener din opmærksomhed.  

480

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program