Misbrug

forumspørgsmål

Misbrug

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 14 år 8 måneder siden

Vil i ikke godt hjælpe mig! Jeg misbruger afføringspiller for at tabe mig. Og jeg spiser totalt normalt  Hjælp

 

Mvh Anne

Kommentarer

Hej Anne

Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig og det er godt du beder om hjælp, når du kan mærke at noget er galt.

Jeg er ikke læge, men vil gerne starte med at fortælle dig, at afføringspiller ikke er sundt for kroppen i længden. Pillerne dræner din krop for væske og at det derfor er væsketabet du kan se på vægten og ikke et fedttab.

Der kan være forskellige årsager til at du gerne vil tabe dig og du skriver ikke så meget om dig selv og om hvorfor du gerne vil tabe dig. Men ud fra det du skriver, så kommer jeg til at tænke på en pige som går rundt med en masse følelser og tanker inden i, som kan være svære lige nu.

Hvis det er sådan du har det, så kan det være du bruger afføringspillerne og det at skulle tabe dig, som en måde at fortælle dig selv og andre, at du ikke har det så godt lige nu.

Jeg synes det er meget vigtigt at du fortæller lidt mere om dig selv og hvorfor du gerne vil tabe dig. På den måde kan jeg eller andre voksne og unge her i Cyberhus bedre hjælpe dig.

Jeg vil foreslå dig 2 muligheder lige nu:

1. Skriv mere her i debatten og prøv at sættte flere ord på. Måske er der andre unge der så bedre kan hjælpe dig og komme med gode råd.

2. Besøg chatten her i Cyberhus på mandag kl. 15-19.00. Her kan du chatte anonymt med en voksen og måske vil det være nemmere at få sat flere ord på det, når der er en voksen der spørger dig stille og roligt.

Du fortæller ikke noget om dit forhold til dine forældre, men jeg synes også det er vigtigt at du griber fat i de personer der er tæt på dig. Sommetider kan du måske gå rundt og tro at ingen kan forstå eller hjælpe. Men mange gange bliver man overrasket over hvem og hvor mange der gerne vil lytte og hjælpe dig.

Prøv at spørge din far og mor, eller en anden i din familie om hjælp, på samme måde som du har spurgt om hjælp i Cyberhus.

Anne, du har taget skridtet og bedt om hjælp og jeg håber du vil bruge mine råd til at få sat flere ord på det du oplever lige nu. Du skal vide at der sidder voksne her i Cyberhus som er klar til at lytte og prøve at hjælpe dig.

Venlig hilsen Erroll - Cyberhus

 

422

Hej Anne

Når du skriver at du gerne vil have hjælp til at komme ud af dit misbrug af afføringspiller, går jeg ud fra at du godt er klar over hvor skadeligt det er for din krop at indtage disse piller. Når du aligevel har valgt at tage pillerne og har svært ved at holde op, hænger det sikkert sammen med, at der ligger nogle andre problemer bagved dit ønske om at tabe dig. Derfor synes jeg, at du skal følge Errols råd og snakke med nogle voksne om dit misbrug og om hvordan  du går rundt og har det. 

Det er MEGET vigtigt at du stopper med afføringspillerne, hvis du ikke selv kan stoppe med det skal du gå til din læge og få hjælp til det. Når du stopper med at spise pillerne, vil du sikkert føle at du tager på. Men det er IKKE en RÉEL vægtøgning. Du vil føle dig mere oppustet fordi maden igen skal ligge i dit tarmsystem i den tid en normal fordøjelse tager. Tarmene har brug for at have maden i sig i en vis tid, for at kunne optage de mikronæringsstoffer fra maden som er livsnødvendige for din krop. Ellers kan du blive alvorligt syg! Dine tarme bliver ødelagt af afføringspillerne. Jeg har mødt en pige der havde misbrugt afføringspiller. Hendes tarme var så ødelagte at hun havde svære smerter hver dag. Hun havde en stomi-pose på maven (en pose med en slange der er opereret direkte ind i tarmen, så afføringen kan løbe ud i posen) og hun kunne ikke gå i svømmehallen og turde ikke få en kæreste. Hun skal have posen resten af livet og leve med smerterne resten af sit liv!

Når du stopper med pillerne, kan du opleve at det er svært at få gang i fordøjelsen uden. Det er vigtigt at det ikke får dig til at tage pillerne igen. Du må holde den første svære tid ud! Din fordøjelse skal nok komme igang igen. Du kan hjælpe den ved at drikke rigeligt væske og ved at spise sveskegrød, sveskemos eller drikke sveskejuce.

Mange hilsner Gråspurv

 

418

Tusind tak for jeres hurtige svar.

Men kan man ikke blive mere syg af at stoppe med at tage dem, Er bare bange for at min krop bare er ødelagt, også er det hele jo totalt lige meget

 

Mvh Anne.

380

Jeg kan ikke forestille mig at man skulle kunne blive syg af at stoppe med det. Det er aldrig lige meget. Jo før du stopper, jo mindre skade kan pillerne nå gøre på din krop. Jeg synes at du skal tage til din læge og snakke om det og høre om eller hvor meget din krop har taget skade og hvad du bedst kan gøre for at hjælpe den.

Hilsen Gråspurv

350

Hej Anne

Jeg er meget enig med det Gråspurv skriver og jeg synes også det er en god ide at besøge din læge. Du behøver ikke at være bange for at din krop er ødelagt, men det er ikke sundt for din krop.

Jo før du stoppper jo bedre og som du startede med at skrive, så spiser du normalt og det er en god ting.

Så det er ikke lige meget og du kan få det bedre med dig selv. Kæmp videre og fortsæt det du du har sat i gang her...

Venlig hilsen

Erroll - Cyberhus 

377

Du har 100 % brug for hjælp, men husk at du skal være 100 % klar til det, ellers hjælper det nok ikke! Men er enig med de andre om at det nok er en god ide at søge læge..

 

Jeg vil også gerne spørge om noget ang det, er det ikke en spiseforstyrrelse når hun tager afføringspiller?.. For så kan det være hun kan komme til at snakke med en Psykiater, er det ikke noget psykisk..

 

Håber du for det bedre Anne

 

Smil fra Felicia

404

Hej Felicia

Ud fra det Anne skriver, kan man ikke afgøre om hun har en spiseforstyrrelse. Hun skriver at hun spiser normalt og det gør man som regl ikke hvis man har en spiseforstyrrelse, men på den anden side spiser hun afføringspiller for at tabe sig og kan ikke bare lige stoppe selv om hun gerne vil og det kunne godt være et tegn på¨at hun har en spiseforstyrrelse. Det kunne være en "atypisk spiseforstyrrelse" også kaldet EDNOS. Men det er kun en læge der kan afgøre om det er en spiseforstyrrelse.

;) Gråspurv

400

Anne du kan også ringe til Lms, for du skader jo din krop, de har nok rigtig meget forstand på det. Deres telefon nr er 70101818 de har åben fra kl 18-20.

 

Smil Fra Felicia

383

Hej igen.

Nu har jeg brug for hjælp igen. Jeg bruger ikke afføringspiller så tit mere, det er godt. Men jeg har meget svært at komme af med det jeg skal. Og jeg for så mange mavekramper, Hvad gør jeg.

Mvh Anne

401

Prøv at følge de råd Gråspurv gav dig i #2 :

"Når du stopper med pillerne, kan du opleve at det er svært at få gang i fordøjelsen uden. Det er vigtigt at det ikke får dig til at tage pillerne igen. Du må holde den første svære tid ud! Din fordøjelse skal nok komme igang igen. Du kan hjælpe den ved at drikke rigeligt væske og ved at spise sveskegrød, sveskemos eller drikke sveskejuce."

Jeg synes også at du skal snakke med din læge om det.

Hilsen Stine Stankelben

394

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program