hvad sker der...

forumspørgsmål

hvad sker der...

forumspørgsmål af
marie
Oprettet 8 år 5 måneder siden

 jeg kunne godt bruge lidt hjælp, jeg har det utrolig svært med det med mad og vægt, lige nu vejer jeg 46,9 præsic og for 3-4 dage siden vejede jeg 51,3... jeg spiser utrolig lidt, min mor tror jeg prøver at tabe mig. men jeg har det faktisk sådan at en hel rugbrød kan gøre mig alt for mæt, så jeg spiser kun når jeg er sulten. og fordi jeg kun gør det er det et problem og jeg glemmer altid at spise, i går spiste jeg en yuggi og en skive toastbrød og 3 spiseskefuld fisk.. og i dag indtil nu.. hvor kl er 15:42 har jeg fået et rundstykke.. og jeg er utrolig mæt lige nu. og jeg må indrømme jeg er lidt bange, fordi alle går og siger det er mega farligt og at jeg dør af det...det som om hver gang jeg kigger i spejlet ser jeg tyk og fed tøs...

 

Kommentarer

Hej Marie! :)
Jeg ved ikke om jeg mistforstår dit indlæg - ellers må du lige rette mig.
Det lyder til at du ikke har problemer med at spise, og ikke har lyst til at tabe dig men alligevel siger du, at du ser dig selv som tyk og fed?

Det er rigtigt at det ikke er sundt at spise så lidt som du gør. Jeg har det på samme måde som dig - ofte kan et stykke brød eller noget frugt gøre mig mæt - men man er desværre nødt til at spise nogle gange, selvom man ikke er sulten.

Måske kan du sætte en alarm på telefonen, der husker dig på at spise, også selvom du ikke er sulten?
Det er i hvert fald rigtig vigtigt at du får 3 okay store måltider.

Nu kender jeg ikke din alder, højde og kropsbygning, men omkring 50kg er ikke meget at veje. Du skal huske at din krop er under opbygning, og har brug for massere af næring for at skabe muskler, og andre vigtige ting.
Jeg ved godt det kan være svært, især som teenager, at skulle forholde sig til en masse følelser omkring vægt og mad osv. men du er nødt til at komme igennem det! :)
Du skal i hvert fald ikke tabe dig!

Håber det hjalp lidt, ellers må du skrive igen

318

 Hej Marie!

Jeg har på et tidspunkt tabt 10 kilo på under en måned, af samme grund af ikke at spise så meget. Det har så resulteret i af at jeg besvimer jævnligt, og jeg har det forfærdeligt nogengange. Det kan godt være du er mæt, men du bliver nødt til at beslutte dig for nogle bestemte tidspunkter på dagen du vil spise på og det skal mindst være 3 gange på en dag. Sørg for at spise noget med nok kalorier i, men samtidig sundt og nærigt. En kvinde/pige må få 2000 kcal omdagen og det er vigtigt at du ikke kommer for langt under det antal af kcal. Jeg vil råde dig tl at høre nogle om noget godt med at få. Nu ved jeg ikke hvor høj du er , så kan ikke vide hvor meget du ca burde veje.  Håber det bedste for dig, og huk at du er perfekt som du er, så længe det ikke går ud over dit helbred!!!

322

hej

jeg er ca. 154cm høj og og jeg har prøvet det med mad planen men hvis jeg spiser efter de måltider bliver jeg for met og sidste gang kom jeg næsten op 58 kg...

og jeg dyrker os sport på samme tid og kan ikke holde til noget.har lige vært til lægen, han troede det var en fibersprigning det var det jo så bare ikke lige..

341

Igen kender jeg ikke din alder, men når du også dyrker sport ved siden af, er det ekstra vigtigt at få næring!
Det er rigtig vigtigt at du får snakket med din læge om at du føler dig så mæt, og derfor ikke kan spise.
Jeg tror gerne han vil hjælpe dig - Hvis ikke du får nok næring i dine teenageår, vil din krop ikke kunne følge med, og hvis du bliver ved med disse uregelmæssige spisevaner, ender det med at din krop blir så forvirret at du ikke kan vokse ordentligt.

Kan du godt lide at spise? Kan du nyde maden, når du spiser den eller får du dårlig samvittighed?

Ja, mit bedste råd er helt klart at du skal sige til lægen hvad du føler om det, om mad og vægt i det hele taget.. Hvis det er for svært at sige højt, så prøv at skriv et brev.
Det er rigtig vigtigt at være ærlig (ikke mindst over for dig selv)!

Jeg følger med i denne tråd, så du er altid velkommen til at stille spørgsmål!
KH

322

hej

er 13

jeg bryder mig ikke om at spise jeg får det tit dårligt af det... men jeg spiser ikke flere potioner ofte kun en halv tallerken max!

333

ps er glad for du hjælper :D

332

Er ked af at du får det så dårligt af at spise :(
Men er rigtig glad for at du forsøger alligevel! Jeg håber virkelig at du bliver ved med at få bare en lille smule ned, så din krop ikke går helt i stå.
Og så er det altså også vigtigt at du får snakket med nogen om det! Det er ikke nødvendigt at du går alene med det, du er nødt til at få det ud!

Jeg er altid glad for at hjælpe, men din egen læge kan hjælpe meget mere! Han/hun kan hjælpe dig med forhåbentlig at henvise dig til en psykolog, for det er ikke i orden, at du går og har det sådan..

Skriv et brev, hvor du fortæller hvordan du har det, men husk, at du selv skal være indstillet på at modtage hjælp!
Også selvom det betyder at du blir nødt til at spise noget mere

Håber det bedste for dig :-)

315

har fortalt min bedsteven det, men ellers ikke... Min mor ved det ikke, men tror er ved at opfatte noget...

Jeg ved ikke helt det med lægen, men jeg har en psygolog (mikkel) på skolen som jeg skulle have snakket med ham men det blev ikke rigtigt til noget, det var angående min far...Men tusind tak for hjælpen jeg ser om jeg kan få fat i (mikkel). Ved bare ikke helt om jeg tør vil helst ikke ses som en eller anden freak, har også en kærste men ved ikke om han stadig ville kunne li' mig hvis jeg bliver alt for tynd...

marie

330

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program