Hun ville ikke hjælpes.

forumspørgsmål

Hun ville ikke hjælpes.

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 10 år 9 måneder siden

 

Fra en piges virkelig liv.

 

Hun tvang sig selv til at sulte sig selv, hun ville have opmærksomhed, Bare hun kunne få anoreksi tænkte hun. Så ville folk være mere søde over for hende, og ikke synes at hun skulle være så perfekt. Hun hadet sit liv på alle mulige måder, Det var en svær kamp for hende, for hun kunne jo ikke bare lade vær med at spise slik og ”fed” Mad. Selvom det var det hun ville tvinge sig selv til. Hun lagde sig syg i 2 uger for skole, hvor hun bare lå i sin seng. Og hun spiste ingen ting. Hun tabte sig som aldrig før. Hun fik opmærksomhed. Folk gik fra hende, og ikke ville være venner med hende mere, kæresten smuttede også bare, fordi nu var hun blevet et problembarn. Hun skulle bruge hjælp fra nogle som kunne hjælpe hende. Hun ville bare ikke hjælpes. Det startede med at ønsket sig til en verden som dem med anoreksi. Det endte med hun fik sit ønske opfyldt, og i dag er så syg at hun kommer ind og ud af de der afdelinger. Fordi hun ikke vil spise noget. Hun vil ikke dø, men hun ønsker sig sit gamle liv tilbage. Da hun var populær, og folk kunne lide hende. Men nu er hun så ensom. Og hun har ødelagt sit liv med anoreksi. Hjælpen vil hun bare ikke tage imod.

 

Hvorfor har hun det sådan, det startede jo med opmærksomhed, men blev til det modsatte. Jeg tror ikke på at hun bliver 100 % rask. Hvad kan man gøre for at hjælpe hende. Og hvad synes i om hende.?

 

Kommentarer

Ja, jeg gør. Jeg syntes om hende. Jeg føler også en medlidenhed med hende, den kan hun bare ikke bruge til noget. Jeg ville ønske jeg kunne holde om hende og gøre hende tryg. Hjælpe hende med at finde roen og tilfredsheden i at være hende og leve hendes liv. Ønske at jeg kunne hjælpe hende med at føle sig værdifuld og værdsat. Give hende en følelse af at hun er noget speciel og hendes liv er værd at leve. Hjælpe hende med at finde grunden til hun har gjort som hun har, hjælpe hende med at løse de problemer/ tanker/ erindringer hun har og gør sig.

Anoreksien er kun et symptom Når først anoreksien erkendes af den der har den, er første sandkorn fundet på stranden, det er ikke meget men det er en start i den rigtigt retning. Inden hun kan hjælpes, skal hun dog ønske at blive hjulpet. Måske skal ønsket om at blive rask af anoreksien ikke være det første der kommer, måske er det ønsket om ikke at tænke på mad, kallorier, eller bare det at blive glad igen være det første man ønsker? Jeg ved det ikke vi er alle forskellige og har forskellige ønsker i vores liv! Men man bliver ikke rask af anoreksien før man har fundet årsagen....

Og ønsket skal være der, i min verden, ellers er det bare en stakket frist, og der vil opstå tilbagefald når behandlingen evt. afsluttes eller måske inden...

Måske kunne hun have lyst til at snakke med andre der har det som hende? Dele hendes oplevelser, erfaringer og lign? Hvem ved, det er altid behageligt at mødes med ligesindede der forstår en.

Men lige gyldigt hvad, så syntes jeg om hende!

 

Med venlig hilsen

Anette

120

Hvis pigen udviklede anoreksi, fordi hun ville have opmærksomhed kunne man måske hjælpe hende med at slippe anoreksien ved at hjælpe hende med at finde en ny og mere hensigtsmæssig måde at få opmærksomhed på.  

Det er selvfølgelig ikke så enkelt, men det kunne være en del af hjælpen.

Hilsen Gråspurv 

97

Det må være fucking hårdt for hende "pigen" at hun ryger ud og ind af de der afdelinger, Hvorfor kan folk tvinge dem til at være indlagt?. Hvis hun ikke vil hjælpes er der jo bare ikke noget at gøre. Så er det spild af tid at de skal have hende pigen indlagt. Når der må være mange flere ind hende der har brug for hjælp. Men hun spærre det hele, ved at hun ikke vil hjælpes. Jeg synes det er synd at de ikke selv må vælge om de vil i behandling eller ikke.

Men hun fik sit ønske opfyldt, det må hun da være glad for i dag, det er bare synd at folk er gået fra hende, fordi hun blev syg. Og jeg tror ikke det er særlig sjovt at være ensom. Jeg tror det er svært for hende at komme ud af det, fordi hun ikke har noget at kæmpe for. Hvis alle bare er væk fra hende. Kan jeg da godt forstå sygedommen tager overhånd hele tiden. Men der må være noget andet noget der startede hendes sygedom. Det kan ikke være begrund af opmærksomhed, det kan jeg ikke tro. Men jeg ved det jo ikke.

Jeg synes også godt om hende, hun er stærk tror jeg, det er bare synd, man ikke kan snakke med hende, for jeg ville så gerne hjælpe hende. Men på den anden side tror jeg heller ikke på at hun kan blive rask, hvis hun ikke selv vil det. Men det er så synd for hende. Jeg ville så gerne snakke med hende.

Hilsen herfra Tinke.

119

Undskyld jeg spørg, men er anoreksi ikke en sygedom?. Så er man da ikke selv skyld i den hvis det er. Eller hvad ? Det kan godt være det er et dumt spørgsmål, men jeg ved det ikke.?

 

87

Hej Signe-Marie.

Jo anoreksi er en sygdom, eller nærmere et symptom på at man har det skidt. Ofte nægter anorektikeren at være syg, hun/han ser ikke sig selv som syg, men ser blot at man har styr på tingene udaftil, indaftil er der kaos. Man er lige så lidt selv skyld i anoreksi som man er i en halsbetændelse eller en hovedpine. Det er en psykisksygdom og blandt uvidende folk ses der desværre på dan som om anorektikeren bare skal tage sig sammen og spise noget mad. Hvilket er lige så svært som for ham der har mistet begge ben i et trafikuheld, hvis han blev sendt ud at GÅ en tur, uden hjælpemidler selvfølgelig.

Personligt ville jeg ønske alle som du stillede spørgsmål, der er ingen dumme spørgsmål! Det ville åbne folks indsigt til forskellige ting og bestemt gøre det nemmere at være syg af det ene eller andet.

 

Anette

115

Så kan det altså heller ikke være hendes skyld at hun fik anoreksi, bare for opmærksomhed, det vil jeg altså virkelig ikke tro på. Det kan bare være alt karkeleret indeni hende. Og det begyndte sådan og nu kan hun bare ikke styre det. Det er sku da totalt synd, for hende. Folk kan da ikke bare smutte. Det er sku da totalt ondt.

111

Ja, du har ret.

 

Anette

142

Jeg synes også det er synd for hende. jeg ville seriøst ønske hun fik det bedre og en masse hjælp, til at komme videre, men det er bare svært at hjælpe personer når de ikke vil hjælpes. Det kan være, hun allerede har gravet hendes egen grav. Når hun hele tiden falder tilbage, når hun kommer ud fra sygehuset, eller hvorfor beholder de hende ikke bare til hun er 100 % rask, isted for bare at sende hende ud...

Det kan bare ikke være rigtigt...

86

Signe Marie, der står heller ikke at hun BARE ville have opmærksomhed. Der stod at hun ville have opmærksomhed. ALLE mennesker har brug for opmærksomhed (kærlighed og omsorg er opmærksomhed) Derfor kan mangel på opmærksomhed godt være EN af årsagerne til at hun fik anoreksi. Men anoreksi er ret komplekst, så der er som regl flere årsager.

 

104

Hvor stort vægttab, skal man have for at blive indlagt for det ???

108

Man kan ikke entydigt sige hvor stort et vægttab man skal have for at blive indlagt. Nogle bliver indlagt, selvom de kun er lidt undervægtige fx hvis deres blodprøver viser at deres kalium-tal er lavt eller hvis de har selvmordstanker. Andre er meget undervægtige før de bliver indlagt. Der er også nogle der er meget undervægtige som ikke bliver indlagt, men som klarer sig med ambulant behandling.

Vil du gerne indlægges?

100

det minder for meget om en veninde, jeg har!

110

Det kan også godt være det er det? Hvad hedder hun ?

114

Ved ikk rigtig hvad jeg skal sige til den tråd..
Har hun delt sine inderste tanker med dig, siden du kan sige det "bare" var for opmærksomhedens skyld? Ellers kunne der meget vel have været noget mere i det.

Det kunne være hendes råb om hjælp, fordi hun i virkeligheden har det af helvede til. Eller fordi, trods hva folk tror, at hun så i virkeligheden hader sig selv.

111

Anoreksi er en sygdom du selv opbygger ved at lade være med at spise det er ikke noget du ligepludselig får som fx en forkølelse , det er noget du gør bevidst så jo hun kan godthave gjort det for  at få opmærksomhed

102

Man kan ikke selv vælge at få anoreksi! Der er heller ingen der vælger at de vil have skizofreni eller en anden psykisk lidelse. Det er en sygdom som viser sig ved at man ikke KAN spise pga psykiske problemer.

117

Jeg synes det er så synd for hende pigen, ville ønske hun kunne blive rask og få sit normale liv tilbage.

MVH Ina.

111

Jeg kunne heller ikke være mere uenig med dig Bettina.
Anoreksi er ikke et valg! Det kan føles som en kontakt der lige pludeslig slår til,
eller det kan komme snigende. Ingen af delene er noget du selv vælger.

92

Jeg kunne heller ikk være mere uenig med dig betina.. Min veninde gennem flere år er anorektiker og Cutter hun vil virkelig gerne spise men kan ikk og føler ikk selv at hun fortjener det.. hun har så mange psykiske problemer som hun selv mener hun er udenom at hun ikk selv mener hun fortjener at få noget at spise..
Det er fuldstændigt rigtigt hvad de andre siger med at anoreksi er en psykisk lidelse.. det er hjernen der siger at de er for tykke/overvægtige hvad de nu tænker og det er hjernen der siger at de ikk må spise noget at de ikk fortjener det at de skal tabe sig..

Det vil aldrig nogensinde kunne gøres til noget en person selv vælger på den måde du kan ikk selv styre dine følelser og dine tanker..

 

Og til sidst vil jeg sige at jeg virkelig føler med denne pige.

Det må virkelig være hårdt for hende, min søster og jeg har oss haft den med at vi gør noget for at få opmærksomhed.. min søster hun cuttede fordi ingen af vores forældre eller nogen anden tog sig tid til at snakke med hende og finde ud af hvordan hun havde det.. det er det samme jeg har været igennem i november sidste år stak jeg af i en uge sammen med min kæreste for at få min mor til at indse at nu havde jeg fået nok af hendes psykiske "vold" mod mig.. Så jeg føler virkeligt med hende og ønsker for hende at der er nogen der vil tage sig tid til at sætte sig ned med hende og få hende til at vide at hun har en hun kan stole på og snakke med om hvorfor HUN selv tror det startede og at den person vil støtte hende og hjælpe hende med at komme ud af det igen det er det hun har brug for: en at stole på, en der kan støtte hende og stadigvæk være der for hende bagefter..

 

Hilsen Lise..

85

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program