Et helt år uden ét eneste snit

forumspørgsmål

Et helt år uden ét eneste snit

forumspørgsmål af
Pigen PP
21 år
Oprettet 8 år 6 måneder siden

Det er i dag 368 dage siden jeg skar i mig selv. Det var slet ikke planlagt at jeg skulle stoppe på det tidpunkt. Jeg havde været cutter/selvskadende i ca 5 år, og jeg synes selv at jeg havde styr på det. >>Jeg gør det jo bare for at få det bedre, så jeg bliver et gladere/bedre menneske at være sammen med<< Det var sådan jeg tænkte. Ingen vidste det - INGEN, og jeg havde det okay med gøre skade, fordi jeg mente at smerten i hovedet kun ville gøre mere skade end de fysiske. Jeg mente ´med andre ord at jeg havde fuldstændig styr på det. For 368 dage siden var jeg nede i et sort hul.

Jeg tog et barberblad og lavede en ridse (troede jeg) og der kom ikke noget blod (det er blodet der løber der fik mig til at slappe af). Da der ikke var blod, lavede jeg en ny ridse - lidt dybere- men der kom heller ikke noget blod. Jeg blev ved med at skære dybere og dybere ridser, og da jeg tilsidst synes at der var nok ridser (dog uden noget rigtig blod) ville jeg lægge barberbladet på plads.
Da jeg begyndte at gå opdagede jeg pludselig den varme fornemmelse af blod - MEGET blod. Jeg måtte stoppe blødningerne ved at presse på det. Imens jeg gjorde det, fik jeg ingen god følelse af blodet - kun panik. Da blodet var stoppet sad jeg og så på de kraftige røde ridser og der opdagede jeg at jeg ikke havde styr på det og at det måtte stoppe! Dagen efter fortalte jeg min bedste veninde det og aftalte at hvis jeg ville gøre det igen skulle jeg ringe til hende. Vi har ikke snakket om det siden. Men i løbet af året har jeg haft episoder hvor jeg har følt det har været nødvendigt - hvor jeg ikke har villet ringe til min veninde - men heller ikke ville skuffe hende, så derfor ikke har gjort det. Jeg har stadig lyst til det, men om ikke andet så har jeg ikke skåret i mig selv i over et år - og det er vel en start?

Føler med jer andre der også prøver at stoppe - det skal nok lykkes :) Hilsen Pigen PP

Kommentarer

Hej PP:-)
Hvor er det godt klaret, du kan være så stolt! Hvor er du en sej pige og ven, at have selvdiciplin og betænkelighed nok, til ikke at ville skuffe din veninde! Det er da et godt argument og råd til alle andre Cuttere! Hvor ville jeg bare ønske, det var sket fem pr tidligere;-*
Mit hjerte bliver helt varmt af de ord du skrev... Jeg tænker præcis det samme med, at man skader sig selv, fordi den psykiske smerte er så meget være i hjertet, hovedet o. Lign, end den fysiske! Jeg er ikke cutter, men nev mig selv, netop fordi det er rart at kunne koncentrere sig om den fysiske smerte i stedet for;-( Tror man, for så får man jo skyldfølelse bagefter...
Hvor er du en sej kvinde, så godt kæmpet! Bliv ved med at kæmpe, slå din egen rekord for evigt!
Knus<3

565

Tusinde tak for de varme ord, De gør mig meget glad og bevidst om at det er den rigtige vej at gå. Det er dejligt at vide at man også kan varme andres hjerter. Håber selv at du bliver fri fra at nive i dig selv - måske er du allerede stoppet.
Jeg ønskede blot at andre selvskadende personer skulle kunne se at der er muligheder for at komme ud af det, selv efter så lang tids selvskade.
HUSK DET ER ALDRIG FOR SENT
knus og kram fra PP

522

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program