Amanda Todd

forumspørgsmål

Amanda Todd

forumspørgsmål af
Ditte
Oprettet 11 år 1 måned siden

Hey.. Jeg ved ikke lige hvor jeg skal skrive det her og om det overhoved er det rigtige sted at gøre det, men jeg skal bare lige ha' det ud et eller andet sted, så det bliver altså her.

Jeg ved ikke hvor mange af jer der ved hvem Amanda Todd er?
Men til jer det ikke ved det, så er det er en smuk 15-årig canadisk pige, som kort sagt blev mobbet til døden.

Folk på hendes skole ønskede hende død og opforede hende til at begå selvmord på hendes facebook profil og i skolen.
Hun prøvede at råbte om hjælp, men folk så igennem det. Lige indtil den dag hun faktisk begik selvmord.

Jeg syntes virkelig det er trist at man skal helt der ud før folk får øjnene op for hvad det enlig er det foregår! At en pige som Amanda først bliver hørt når det er for sent. Jeg kan blive så sur over det! Virkelig! Jeg ved at man ikke kan stoppe mobning 100%, men kan da i det mindste være der og støtte dem som bliver mobbet!? Være opmærksom på hvad der foregår omkring en og tage ansvar istedet for kun at tænke på sig selv. 

Jeg har selv oplevet mobning, men selvom det foregik lige for øjnene af alle var der ingen som gjorde noget. Følte mig usynlig for alt og alle. Jeg råbte om hjælp flere gange, men folk så lige igennem det, for det var jo nok ikke så slemt? Men jo, det var det, og folk har stadig ikke fattet hvad der enlig har forgået, og hvor slemt det enlig har været. Folk skal lære at tage de ting som folk fortæller dem alvorligt! Hvis bare folk gjorde det, ville der være menge mindre episoder som den men Amanda.

Folk skulle simpelhen ikke ha' muligheden for at køre et andet mennesker så land ned!
Ja, selvmord er dumt? men de mennesker som får et andet menneske til at se det som den eneste udvej er squ lige det dummere!?

Undskyld mit lidt sure opstød, men det er på mange måder en trist verden vi lever i og det gør mig bare så sur!...

//Ditte

Kommentarer

Hej Ditte..

Det er helt forfærdeligt at Amanda kom så langt ud, at hun måtte tage sit eget liv. For selvmord er desværre en evig løsning på et midligertidigt problem. Det er derudover også rigtig trist at du selv, og så mange andre, er udsat for mobning - på den ene eller anden måde..

Når det så er sagt, vil jeg sige, at jeg på ingen måde forstår alt det påstyr pga. Amanda. Der er hade/elske grupper på facebook og stort set alle snakker om det. Amanda er ikke den første der har taget sit eget liv - og det er jo så egentlig bare endnu mere trist, men hun er heller ikke den sidste! Af den grund nægter jeg, at lade det påvirke mig... Hvis vi alle lader os påvirke, af de negative ting folk vi slet ikke kender, gør... SÅ er det os selv der går ned..

Mobning kan ikke stoppes... og det er noget forfærdeligt at udsættes for.. Men der er løsninger på ALT i livet... Og selvmord er ikke en løsning..

Pas på dig selv!

Kærlig Hilsen
Pernille

344

Hej Pernille

Ja, mobning er forfærdeligt og ville ønske at det kunne stoppes 100%, men som sagt så ved jeg godt at det ikke kan lade sig gøre, men det kan godt lade sig gøre at mindske det og være der for dem som bliver udsat for det.

Grunden til at jeg lige valgte at tage Amanda som eksempel er at jeg ikke lige har andre eksempler på det. Jeg godt at der sker ting som det her hver evig eneste dag rundt om i verden. Og nej, hun er hverken den første eller sidste som har taget sit eget liv pga. mobning. og det er lige præcis det jeg syntes er så trist! Syntes det er trist at folk som hende ikke får den hjælp de har brug for.
At folk gør sådan et stort nummer ud lige Amanda, forstår jeg heller ikke helt for hun er som sagt ikke den eneste.

Når jeg høre om an sag som den har kan jeg bare ikke lade hver med at reagere. Sån er jeg bare som person.

//Ditte

347

Det er også FEDT du reagere! det skal alle mennesker gerne gøre. For grunden til, at Amanda er så stort et emne i nyheder, i aviserne og på facebook, ER at det skal være et ''wake up call'' til både dem der bliver mobbet, men også til dem som mobber. Der skal meget meget mere fokus på unge, på mobning og på de ''mest udsatte'' eller hvad man skal sige... Amanda havde bare mere brug for mennekser omkring hende FØR... Nu hvor hun har taget sit liv, giver det hende opmærksomhed.. og DET irritere mig... For jeg kan da godt føle lidt ''nå, skal jeg så også dø, før folk sætter pris på, at jeg levede''... jeg synes det er et forkert budskab!

Men fedt du reagere og tænker over det! - det gør dig menneskelig! Du skal bare ikke lade dig gå på af det.. :) 

342

Jeg er enig med dig. Det er dybt træls at man skal tage det ud til noget helt utroligt før man bliver hørt.

Men jeg har en blandet mening om det, jeg synes at det er synd at alle dem der gjorde præcis det samme for.. Lad og sige to måneder siden - Er fuldstændig glemt, men at lige præcis Amanda blev "berømt" for det, og der først bliver sat fokus på det nu grundet hende. Det er skønt at der skal sættes hjælp til dem der er blevet mobbet - selv er jeg blevet udsat for psykisk, fysisk og "almindelig" mobbet, og jeg gik virkelig til det ekstreme for at blive set, selvom stort set alle vidste det. Inklusive min mor.

Men ingen kendte til Daniel, nope. For Daniel var min kæreste, som også blev mobbet og tævet - Og til sidst hang sig selv. Hans mor lå med kræft, hans far kendte han ikke, hans storebror havde også begået selvmord og hans søster var i praktik i et andet lan. Ergo boede hans hos sin onkel, som råbte af ham og af og til lige gav en lussing. Han var overset af alle, selv da han begik selvmord. Og det synes jeg er utroligt trist.

Men jeg er stadig enig, og jeg synes det er godt at der endelig bliver sat fokus på det, og folk ikke bare tror at mobning er "en lille sag" som ikke rigtig kan såre nogen.

369

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program