Stress?

brevkassespørgsmål

Stress?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 10 måneder siden

Hej Cyberhus! Jeg vil starte med at fortælle lidt om mig selv. Jeg er en dreng på 14 år som er lidt af en outsider, hvilket er fint for mig. Jeg går i meget alternativt tøj (punk/metal) og skiller mig i det hele taget ud fra normalen. Jeg arbejder 2 gange om ugen og hveranden fredag efter skole. Jeg interesserer mig også rigtig meget for ungdomspolitik hvilket tager en 2-3 timer i arbejdstimer om dagen. Jeg går også til spejder hvilket rimelig tit fylder weekenderne op med forskellige ture mm. Jeg har derfor sjældent tid hvor jeg kan slappe af i, hverken til daglig eller i weekenderne. Jeg er meget moden i forhold til mine klassekammerater hvis jeg selv skal beskrive det. Mit liv er meget hektisk fordi jeg engagerer mig MEGET i alt hvad der foregår omkring mig, ja jeg har faktisk nok lidt svært ved at sige nej til at hjælpe og sådan. Nå nu til mit problem. Jeg var idag til barnedåb og under festen følte jeg mig rundt på gulvet og alt som i virkelig ALT var overskueligt. Kan dette skyldes stress? Hvis ja, hvad gør jeg så? Med venlig hilsen Jeppe Ps. Undskyld det forvirrende spørgsmål, det skulle bare ud...

Svar: 

Normal
0

21

false
false
false

DA
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Tabel - Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Hej Jeppe..

Velkommen til cyberhus! Dit spørgsmål er overhovedet ikke forvirrende tværtimod du er meget velformuleret og det er så fint du skriver herinde!

Jeg ved ikke om det er stress, for det er sådan noget kun din læge kan afgøre, men jeg må sige at jeg synes, du har meget at se til i din fritid i forhold til din alder. Men jeg vil gerne sige, at det er super fedt at du har flere hobbyer som du brænder for, men det skal ikke gøre at du føler dig stresset. Der skal også være plads til lektier, familie og venner.

Du virker meget afklaret og fornuftig, og fedt du har flere ting du går op i. Men som du selv skriver så har du nok lidt for meget om ørerne i forhold til din alder og du har nu kunnet mærke det på din krop. Det kan sagtens være et tegn på, at du skal have tid til at koble af og tømme dit hoved for tanker.

Jeg vil anbefale at du i en periode prøver at give dig selv noget mere fritid, selvom det er svært for dig at sige nej. Simpelthen mærker efter hvad der betyder mest for dig og så dropper det andet i stykke tid. Det er noget du kan snakke med dine forældre om, da de sikkert har nogle rigtig gode ideer til hvordan du kan give dig selv mere fritid, eller en ældre ven eller voksen som også kender dig rigtigt godt.

Hvis du igen føler dig utilpas efter at du har droppet en af din hobby og det ikke har hjulpet at give dig selv mere fritid så synes jeg du skal have en tid hos din læge. Så kan lægen hjælpe med dig at finde ud af om det er stress du har og han ved hvordan man skal tackle sådanne situationer. Du kan udskrive dit brev og tage det med til lægen, det kan give en baggrund for at få snakket tingene godt igennem..

Jeg håber du kan bruge svaret.

Mange tanker fra Trine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program