Tøj, punk, mor

forumspørgsmål

Tøj, punk, mor

forumspørgsmål af
Katja
Oprettet 7 år 3 måneder siden

Jeg er en pige på 13 men jeg har det problem min mor vil ikke lade mig gå i det tøj jeg gerne vil :( Hun synes jeg skal gå i det som alle de andre på min skole gør!!!!!! Men jeg er sådan lidt alla punk i min stil hvordan forklare jeg hende at jeg godt selv kan bedstemme hvordan jeg ser ud? Undskyld min grammatik :)

Kommentarer

Det er svært når din mor ikke vil lade dig selv bestemme selvom du er 13 år. Det er for dårligt. Jeg ved ikke hvad du skal sige men jeg syntes det er for dårligt du ikke selv må bestemme når du er 13 år. Håber din mor giver dig lov. Måske du kan sige noget om at det handler om at hun skal vise dig respekt og tillid? M.

642

Ejj sådan siger min mor også!! Det er rigtig unfair!! Jeg vil gerne være emo men det får jeg ikke lov til!! Sjovt nok er jeg også 13 :P

595

Jeg vil også rigtig gerne være emo men tør ikke spørge min mor hun siger altid til mig når jeg tager noget lidt anderledes tøj på at jeg skal skifte. Og at jeg skal gå i sådan noget tøj som de andre.

Jeg tror også bare at hun vil tro at jeg vil begå selv mord fordi at jeg har cuttet. Jeg " har " gået til sygolog men det er lang tig siden jeg har været der. Jeg harme fået det bedre osv. Jeg føler bare jeg for det være med mig selv når jeg taler om det. Nu skal jeg også begynde at gå til gruppe terapi men har aldrig prut mig særlig meget om at være sammen med andre. Jeg føler mig så grim og dum når jeg ser og snakker med andre og kan bare ikke få mine følser u så når jeg snakker med andre bliver helt svedig i håndfladerne og nogle gange begynder jeg at ryste jeg ved bare ikke hvordan hev skal sige det til min sygolog. Er så bange for at jeg siger noget forkert eller sådan noget når jeg er sammen med mange mennesker Fog jeg kvalme og bliver svedig og ryster. Engang var jeg blevet svunget med på et diskotek. Der var så mange mennesker og så høj musik. Jeg fik det rigtig dårligt. Først blev jeg helt svedig så rystede jeg så blev jeg svemel også brækkede jeg og der efter besvimede jeg. Jeg kom ikke til lægen eller noget jeg tig bare hjem og tænkte jeg er nok bare blevet syg . Men nu når jeg tænker over det var det nok et angst anfald. Men jeg for altid det for det dårligt når jeg er sammen med mange . Og sådan har jeg næsten altid haft det.

619

Jeg har været igennem det samme. Jeres mødre har nok en masse forestillinger om hvordan mennesker der går klædt i den tøjstil er. I skal stille og roligt forklare hende at I kan lide tøjet, og bare fordi man vil gå i punktøj, betyder det ikke at man også laver en masse ballade, drikker osv. Jeg har selv en ret punk tøjstil og jeg får topkarakterer i skolen.
Skriv evt. et brev, hvis det er lettere. Forklar hvorfor du synes stilen er fed og få lidt baggrundsviden om hvorfra fx. punkkulturen er udsprunget. Husk at fortælle at du ikke ændrer din personlighed, bare fordi du har noget andet tøj på. Desuden så prøv venligt at forklare at du er i puberteten og skal have lov til at udvikle og lege med din identitet, så det kan sagtens bare være noget du lige vil prøve af.

Hvis du fortæller din mor alt det, stille og roligt, og generelt opfører dig voksent og ansvarligt omkring det, så er hun nok lettere tilbøjelig til at sige god for det. Det er ikke værd at skændes om.

Mvh. Julie

627

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program