Hvor meget fortæller du?

forumspørgsmål

Hvor meget fortæller du?

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 11 år 5 måneder siden

Line går i 6. klasse og bruger ret meget tid på Arto. Her har hun fundet en ny ven som hun skriver rigtig godt med igennem sin gæstebog.

Men en dag begynder han at snakke om meget alvorlige ting. Han fortæller at han ingen andre venner har, hvor hårdt det er derhjemme. Han siger han er ensom og at han savner at snakke med hende, når hun ikke svarer.
Han vil også meget gerne have hendes telefon-nummer eller bare hendes email så de kan chatte over messenger.

Line vil meget gerne hjælpe og har ondt af sin nye ven, men samtidig er hun ret nervøs fordi det hele er blevet så alvorligt. Hvad synes I Line skal gøre?
 

Kommentarer

16/6-08
vi syntes ikk at Line skal tage det så alvorligt igen, selvfølgelig er det en træls situation, for hendes ven, men vi synes bare hun skal give ham hendes msn eller emailadresse og snakke tingene igennem, for at hjælpe ham.
I værste tilfælde kan hun gå til andre personer, hvis situation for hendes ven bliver værre.
 

520

Hvis Line har en facebook, kan hun evt. tjekke ham der for at se hvem det er. Det kan jo være hvem som helst. Line kan godt aftale at mødes med ham hvis han virker OK, men hun skal altid have en veninde eller en anden nær person. Hvis han ser ældre ud end han udgi'r sig for, skal hun bare droppe det, og hjælpe sin ven over Arto. Hun skal ikke give ham dine personlige oplysninger.

546

16/6-08
Vi synes ikke at hun skal gøre det. Hun kan ikke vide hvem han er, og han kan bare finde på løgne. Hun kan skrive i hans gæstebog at hun har ondt af ham, men at han må finde en anden ven til at hjælpe sig , og derefter blokere ham.
 

518

2/9-08
Vi synes ikke at Line skal give hendes e-mail og telefon nr. Sige til ham at han kunne ringe til børnetelefonen eller bare snakke med nogle voksne om det. Hun skulle skrive at hun helst ikke ville give ham e-mail og nummer, fordi at hun ikke kendte ham så godt, men hun ville meget gerne stadig være pennevenner med ham-
 

448

15/9-08
Line skal ikke møde fyren lige med det samme..
Vent lidt med at møde ham, til han ikke snakker så ensomt..
Og hvis han bliver ved.. så er det ikke en go' idè at være venner med ham!
 

536

15/9-08
Hun skal mødes med ham et sted hvor hun tar sine forældre med.
Vi synes kun man skal mødes med nogen som man har skrevet med længe ellers ikk.
 

447

hun skal være flink i mod ham

472

16/9-08
Når ham drengen begynder med at skrive om alle hans problemer, så
ville jeg nok give ham råd til at snakke med nogle om det, og måske
også selv snakke med ham om det :3'
Men jeg ville nok ikk give ham min msn osv.
Hvis han nu er en voksen mand? xD
 

528

22/9-08
man kan godt snakke/skrive til ham for at hjælpe ham
(men man skal ikke give sin email til ham !!!
for han kunne godt være en mand som kan finde på at lyve for en)
 

522

24/9-08
jeg ved hvordan det er har prøvet det. men det er en af de dummeste ting man kan gøre. så det er megadumt hvis du giver dit mobil nummer ud. for han kan opsøge dig og gøre dig ondt. så jeg ville stopppe snakken og finde en ny at skrive med.

 

525

2/10-08
line skal give hendes email til ham men ikke telefon nummer det bliver for "farligt" og hvis han begynder at snakke om "sex" eller sådan noget skal hun sige stop! og logge af =sige fra vis du ikke holder med så gider jeg ikk være venner med dig og jeg vil ikk have "sex" eller noget med en fremmede jeg ikk kender
 

521

22/10-08
Jeg syntes godt at de kan chatte over msn, men hun skal ikke give sit fulde navn, tlf. nr, adresse eller sådan noget, til ham drengen fordi at han kan udgive sig for at være en anden end han er.
 

588

29/10-08
Line burde droppe sin nye ven, hun burde ændre sit arto navn og slette ham/hende som ven, man ved jo aldrig om det er en Pædofil!! Vennen snakker meget sukkersødt til hende, lidt for sukkersødt.

Det vi ville gøre, hvis vi var i Lines sted var, at vi ville slette arto profilen og oprette en nye. Med et nyt brugernavn. Lines situation kunne nemt udvikle sig til noget alvorligt!
 

515

29/10-08
Jeg syntes hun skal det ligge.
hun kender ham ikke,
og efter kort tid, kan det blive for alvorligt.
og det kan føre ud i noget, man slet ikke ville ud i.

Bloker ham, eller lad vær med at svare ham.
det kan jo også være snyd.

vis hun er sikker, kan hun godt hjælpe ham. men hvis ikke lad vær.
der sker mange ting, man ikke kan værfe sikkre på.
ellers gid ham nogle gode råd, og opfordre til at ringe til nogle og få hjælp.

men kom ikke ud i noget du vil fortryde, og noget snavs.
 

509

29/10-08
Hun skal prøve og se,
om han kan få snakket med ham drengen,
om hans problem.
Men hun skal også passe på hvad hun gør,
men hvis det er en person hun virkelig stoler på,
så kan hun godt få hans nr.

527

6/11-08
vi syntes at hun skal oprette en netmail og give ham den og skrive med ham over den og vis det går galt skal hun bare slette netmailen eller skrive at han skal snakke med en voksen ikke en fra familien
 

530

Line skulle spørge ind til det, men vente med at give sit nummer. Fordi han kan være Fx. Børnelokker, psykopat eller kidnapper.

475
  1. jeg skal til min hobby
  2. alle muli
  3.  

463

vi syntes at Line skulle stoppe med at skrive med ham, og lade være med at tænke mere på det han har fortalt hende. Men på den anden side kunne det godt være hun skulle hjælpe ham, og give sin MSN til ham, men aldrig sit mobil-nummer, hvis man ikke kender personen.

513

Det at "Line" faktisk er usikker på hvad hun skal gøre betyder nok at hun ikke skal give hendes nummer ect. ud til ham. Hun kan selvfølgelig prøve at hjælpe ham, men ellers skrive han kan ringe til børnetelefonen eller sådan noget. Fordi "Line" er jo ikke udannet "psykolog"... 

530

blokke ham han lyder lidt for desparat

465

blok ham nok?

487

hej.

Vi er to piger, og den ene af os, har slettet hendes profil på arto.

Men til Line, skal hun bare ignorer ham og blorker ham på arto.

Hun skal IKKE give sit nummer til ham, fordi hun ved ikke, hvem han er og hvad han kunne finde på.   /:

 

495

..-hun kunne jo ikke vide om han skriver sanheden eller bare noget han siger for at få hendes nummer, ! o.s.v så hvis det var os ville vi ikke gove nummeret! " men hun kunne sige til ham, hvis han hade det så slemt at han kunne gå til psykolog eller cyberhus.. :'D som kan hjælpe ham-...

 

 

508

nej, hun skal verken give nummer eller E-mail til en man aldrig har mødt i "virkeligheden", ikke at man skal mødes med alt og alle man chatter med på nettet især ikke uden en voksen.

516

hun skal ikke give hendes nummer eller hendes msn, medmindre at hun ved at han ikke er en gammel pædofil stodder.

528

Vi syntes at hun ikke skulle opgive sit mobil nummer men msn er okay, og så skal hun foreslå ham at gå til en voksen med sine problemer.

507

alt muglig om hvor sej jeg er

501

Hej igen igen:)

Vi syntes det er en dum idé at udgive noget om sig selv, men sige til ham at han skulle få noget voksen hjælp.

492

 

Vise ham en hjemmeside som han kan få hjælp hos =]

503

Line skal skrive, Hej minven(:

Jeg er lidt nervøs for at give mit nummer ud (: , men samtidig vil jeg gerne hjælpe dig, men vi kan chatte om det på arto, men ellers kan du ringe til børnetelefonen eller skrive til cyberhus, der får du professionel hjælp. hjertlig hilsen line<3

517

Hej igen !

Line skulle nok snakke med en voksen om det for de er nok lidt klogere på sådan noget og kan nemmere gennemskue om vennen skulle være pedofil.

Hvis det er rigtigt at han har brug for hjælp skulle hun nok hjælpe ham ?

Fra os to igen ;D

 

554

vi syntes line skal tage det helt roligt, han vil jo sikkert bare skrive med hende

475

Na & Ca: Vi synes at på hjemmesider som Arto er det selvfølgelig ikke godt at lægge så mange informationer om sig selv ind, men hvis man gør skal man også være forsigtig med hvem man snakker med. Hvis man har et problem må man snakke med en man stoler på eller Cyberhus.

Line Skal prøve at kontakte Cyberhus Børnetelefonen selv og fortælle om problemet og selv give sin internetven råd.

505

Hun skal ignorer ham eller sige at han skal ha' en psykolog fordi at det er jo ikke sikkert at han taler sandt. Han kan jo være sindsyg eller værre !

497

jeg synes ikke hun skal sige sit telefonummer

 

553

vi ville give possitive tanker og hjælpe ham med hans liv.................................................

507

han skal få sig en snak sin mor og far eller nogle der kan hjælpe ham

479

Lad vær med at svare

522

Aldrig give dit nummer til fremmede personer! Det må man ikke. Hvad nu hvis de går ind og finder din adresse og så kommer han og voldtager dig? Aldrig give dit nummer væk!!

525

Ikke mobilnummer men messenger er okay

 

509

vi syntes ikke hun skal give ham telefon nummer eller E-mail da man ikke kan vide om han taler sandt og om han er 13 eller 47.

 

480

jeg fortæller hva jeg hedder hvor gammel jeg er men ikke hvor man bor og så noget . . og hav skole osv. . .

525

Vi kan godt se din svære situation. Men vi synes ikke at du skal udlevere det, da du ikke ved hvem han er og hvor gammel han er osv. Men sig til ham at du rigtig godt ville hjælpe ham, men du vil altså ikke udlevere dine oplysninger.

514

Find ud vem han er : er han voksen eller ung.

Og hjælp ham vis han er på din alder.

510

Line man kan ikke være sikker på om "din ven" er en eller anden gammel mand eller en voldig mand. Vi syntes ikke du skal give ham din msn da du ikke ved hvem han er. Han kan virke sød over chat, men hvad når du ser ham i virkeligheden ?

531

Vi synes ikke at hun skal give det lidt mere tid så hun bedre kan komme til at kende ham ordenligt:). Men når hun kender ham ordenligt så synes vi at hun skal tænke sig om, om hun ville give hendes E-mail eller telefonnummer. Hvis han begynder at blive meget underlig så skal hun nok stoppe kontakten med ham drengen

503

man skla kende ham, man ved joo aldrig hva han kan gøre ved hende..!

509

vi syntes hun dem/ham beder og keder og når du har gjort det så kan du jo starte stille og rolig lige give ham din msn,facebook,arto og hvis han opføre sig mærkligt så tage en snak men en voksen og hvis det ik virker så stop samtalen.

526

jeg synes ikke hun skal give hends message til ham fordi man ved ikke hvad han kan finde på at gør noget ved det   ..vis det var mig ville jeg ikke give den til ham!!! man ved ikke om det er børne logger

510

Sider

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program