Du tænder på IT men slukker du også :-)

forumspørgsmål

Du tænder på IT men slukker du også :-)

forumspørgsmål af
Anni - Cyberhus
Oprettet 11 år 11 måneder siden

Hej alle som kigger med her i IT-værkstedets debat....

Cyberhus arbejder sammen med Telestyrelsen i forbindelse med en kampagne der hedder ''Grøn IT''. Kampagnen handler om, at vi skal blive bedre til at spare på strømmen når vi bruger pc'er, spillekonsoler, tv m.m. På den måde kan vi hjælpe hinanden med at passe godt på jorden.

Jeg er nysgerrig på din holding til Grøn IT ? Er du ligeglad, tænker du på det eller har du nogle gode råd til andre ?

Kik med her på temasiden - og smid et par linier her i debatten og vær med til at sætte grøn IT på dagsorden :-)

IT-hilsner

// anni m.
cyberhus //

PS: du kan også tilmelde din klasse til en konkurrence, quizze og kigge med på en youtubefilm.

Kommentarer

Det er flovt at indrømme, men lige præcist med IT er jeg et frygteligt miljøsvin. Jeg tænker over miljøet på rigtig mange områder: Sparer på vandet, slukker lyset, låg på gryden, sparer på embalager og papir. Men når det kommer til min computer så lader jeg den ofte stå på standby, fordi det så er hurtigere at komme på den igen.

Jeg synes, at det er vigtigt at spare på energien og det er godt at der er kommet så meget fokus på CO2 udslippet. MEN der er bare så mange andre miljøproblemer, som er LIGE så vigtige! Hvad med alle de kemikalier vi bruger som ødelægger miljøet? Hvorfor skal små for tidligt fødte babyer ligge med sonder, der er fyldt med hormonlignende, kræftfremkaldende stoffer, når der er udviklet sonder uden? Hvorfor er det tilladt at sprøjte sin have med giftstoffer som forurener grundvandet? Hvorfor må shampoo og kostmetik indeholde kemikalier som vi optager gennem huden og som skader miljøet? Hvorfor skal alt mad ikke være økologisk? Hvorfor køber vi så meget nyt (tøj, møbler, IT osv.) når det vi har fungerer fint nok?

Hvorfor er vi mennesker sådan nogle egoistiske svin?

 

289

Hmm.. Inde på den der temaside står der at forbruger mindre strøm, når den er i dvale. Hvad er det lige at forskellen er? Når jeg vil sætte min computer på standby trykker jeg på START nede i venstre hjørne, derefter trykker jeg på luk computeren. Så kommer der en 'kasse' hvor man kan vælge mellem 'luk', 'genstart' og 'standby'. Når jeg så trykker på standby, skriver computeren at den går i dvale. Derfor troede jeg at det var det samme. Er der en der vil forklare mig forskellen? Og er min computer på standby eller i dvale?

Hilsen Gråspurv

272

Dvale er normalt indeforstået med at computeren slukker, men gemmer dine egenskaber. Du akn herefter starte computeren op, og så ville det være som da du slukkede den.

I standby tilstand vil selve computeren ikke slukke, men blot lave en strømbesparelses tilstand. I modsætning til Dvale vil computeren skulle køre start op processen, som du kender fra en almindelig start op. Når computeren går i dvale, er den ikke slukket, og derfor vil den hurtigt kunne tændes igen. Den vil umiddelbart starte ved en login skærm, og så hurtigt. Den er så knap så strømbesparende.

Hvis du sidder med en stationær, ville den ikke kunne gøre andet end at gå i Dvale. En bærbar ville kunne begge dele

 

Håber det var nok:) Ellers må du gerne kigge forbi IT værkstedet for mere hjælp

328

...131 børn og unge valgte at svare på vores undersøgelse om grøn it - du kan læse de sjove og overraskende svar her: http://www.cyberhus.dk/node/5301

vidste du f.eks. at :

De fleste børn og unge slukker for deres spillekonsol og Piger slukker oftere deres computere :-)

 

325

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program