Størrelse

brevkassespørgsmål

Størrelse

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 måneder 1 uge siden

Hej jeg er en dreng på 14 og skal gå på efterskole næste år alle i min klasses kønsdel er vokset og der er kun mig tilbage jeg ved ikke helt om jeg er kommet i pupperteten og hvordan jeg kan finde ud af det? 

Jeg har ikke så stor lyst til at gå på efterskole da den stadig ikke er vokset og der er fællesbad på skolen og jeg er ikke så tryg i at vise mine kønsdele frem

hvad skal jeg gøre? Hvordan ved jeg at den begynder at vokse? Hvordan ved jeg om jeg er kommet i pupperteten? Og hvordan skal jeg håndterer det

Svar: 

Hej Anonym

Det er nogle gode spørgsmål du stiller, og jeg kan sagtens forstå du er bekymret. 

Puberterten begynder allerede i 12-årsaldren for nogle drenge, og for andre sker det meget senere. Men den skal nok komme. Du ved at puberteten er igang, når din stemme bliver dybere, du får hår under armene og i skridtet, og din penis begynder at vokse. 
Jeg kan som sagt godt forstå du er bekymret, men kroppen er en forunderlig skabning, der kører efter sin helt egen plan. Så selv om du måske ikke er kommet i puberteten endnu, kan du sagtens stå og tage bad med andre elever om 6-7 måneder, og være fuldstændig lige så udviklet som dem. Nogle starter tidligt, og udvikler sig stille og roligt over lang tid. Andre kommer først i puberteten sent, men udvikler sig så til gengæld eksplosivt. Nogle kan næsten opleve at gå i seng den ene dag, og så stå op, og opleve at have fået hår, og en penis der er vokset helt vildt, hen over natten.
Derfor synes jeg heller ikke det her med udviklingen skal holde dig tilbage fra at tage på efterskole, for det skal nok komme. Det gør puberteten, helt automatisk for langt de fleste. 

I sjældne tilfælde kommer puberteten ikke, og så kan man få hjælp til at sætte den igang med medicin. Jeg tænker du skal se tiden an indtil sommerferien, og hvis der slet ikke er sket noget når du går på sommerferie, kan du overvje at snakke med dine forældre, om du skal til lægen, til en snak. Men jeg er næsten sikker på det nok skal komme, og at alting nok skal begynde at vokse helt af sig selv, lige pludselig. 

Mange hilsner Julie

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program