Piercing

brevkassespørgsmål

Piercing

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 3 måneder 1 uge siden

Hej

Jeg er en pige på 14 som virkelig gerne vil have forskellige piercinger problemet er at min mor ikke syns om piercinger og jeg må ikke få en før jeg er 16-18 men det er nu jeg har modet og lysten 

Svar: 

Kære du

Tak for din besked. Jeg kan godt forstå, hvis det er træls, at dine mor gerne vil have, at du ikke får piercinger før du bliver 16-18 år, men at din lyst er der NU. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det kan være en frustrerende følelse, at du ikke kan gøre det, som du har lyst til lige nu. 

Jeg bliver nysgerrig på, om du har snakket med dine forældre om, hvorfor du gerne vil have piercinger? Er det noget, I har diskuteret det derhjemme? Måske vil din mor have bedre ved at forstå dig og dine tanker, hvis du fortæller hende, hvorfor du ønsker dig piercinger. Det kan også være, at du ville forstå dine mors beslutning bedre, hvis du ved, hvorfor hun siger nej? Måske er de steder, du ønsker at blive piercet, som hun ikke bryder sig om? F.eks. kan det være, at hun synes bedre om en ørerpiercing end en navlepiercing. Giver det mening? Derfor tænker jeg, at det kan være en god idé at snakke med hende om det. Hvad tænker du om det?

Når man er under 18 år er man ikke myndig endnu og derfor skal man have sine forældres tilladelse til at få lavet en piercing. Der er mange forældre, som siger nej til at deres børn må få lavet en piercing under 18 år, fordi der f.eks. kan være komplikationer ift. betændelse og man eksempelvis får et ar fra såret. Samtidig er det ikke altid en beslutning, der kan tages tilbage. Hvis man f.eks. vælger at tage sin piercing ud, så er det ikke altid sikkert, at hullet nogensinde vokser sammen igen. 

Selvom det stinker, så er det i sidste ende dine forældre, der bestemmer. Derfor tænker jeg, at det bedste du kan gøre, er at tage en snak med din mor om det. Så kan du få fortalt hvorfor du gerne vil have piercinger nu, og hun kan få fortalt hvad det er hun har imod det. Og så kan I forhåbentlig lande på et kompromis, som I begge kan være tilfredse med.

Jeg håber, at du fik lidt ud af mit svar og at du måske får snakket med din mor om det. 

De bedste hilsner, 

Malou

Batesis billede
Malou fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program