Min ex

brevkassespørgsmål

Min ex

brevkassespørgsmål af
Martine
15 år
Oprettet 3 år 10 måneder siden

Jeg er forelsket i min ex igen men han har en anden pige, som han hvist gerne vil droppe fordi han ikke har følser for hende. Han ved godt han er den eneste jeg gerne vil have, vi går på samme efterskole og pigen er også hans ex og vi har vært venner en gang. Han siger han heller vil have mig end hende og han svaner mig, jeg ved ikke hvad jeg skal gør om jeg skal prøve på ham eller skal vade vær nå han også gerne vil have mig?

Svar: 

Hej Martine

Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Det kan være rigtig svært med ekskærester. Der er ofte mange følelser involveret fra begge sider og en fælles fortid.  Først og fremmest er det meget vigtigt, at du mærker godt efter. Hvad har du lyst til? Vil du gerne starte et forhold op med ham igen? Jeg har gjort mig nogle tanker om din situation. Jeg håber, de kan hjælpe dig tættere på svaret.

Du fortæller, at ekskærste er i et forhold med en anden pige. Det kan være rigtig hårdt at se ekskæresten sammen med en anden - især på en efterskole, hvor man er sammen hele tiden. Jeg kan godt forstå, hvis det fylder meget for dig, at han har fundet en anden. Det kan tit være rigtig hårdt at se ekskæresten finde en ny og "komme videre" .

Jeg undrer mig lidt over, at din ekskæreste fortæller dig, at der ikke er følelser involveret i forholdet, og at han hellere vil have dig. Måske kunne du spørge ham, om han har talt med sin kæreste om det. Han er sikkert lidt forvirret, så det kan være godt, hvis han får lidt betænkningstid. Så kan han få tænkt igennem, om han virkelig vil satse på et forhold med dig igen. Det er vigtigt, at du er sikrer dig imod, at han ikke har et forhold med dig og kæresten på samme tid. Hvis du er interesseret i, at I prøver igen, tænker jeg, at det er vigtigt, at han har afsluttet forholdet med den anden pige inden. Så har I begge tid til at mærke efter om, I har lyst til at prøve igen.  

Du fortæller, at din ekskæreste gerne vil droppe kæresten og springe ud i et forhold med dig igen. Jeg synes, du skal overveje, om han generelt har et mønster, hvor han går direkte fra det ene forhold til det næste. Hvis han gør det, kan der være en chance for, at han går fra dig, når han finder en pige, han hellere vil være sammen med. 

Efterskoleåret er snart færdigt. Du kan overveje, om det giver bedst mening at vente med at finde sammen med ekskæresten til opholdet er slut. På den måde kan I måske undgå at såre hans nuværende kæreste alt for meget. Samtidig undgår I et kollektivt pres fra kammeraterne på efterskolen og kan stille og roligt finde ud af, om I kan få et forhold til at fungere.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og at du finder ud af, hvad DU har lyst til. 

De bedste hilsner Emilie

Emilies billede
Emilie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program