Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Emma
10 år
Oprettet 2 måneder 1 dag siden

Hej er kun 10 år og vil gerne prøve sex Hvad skal jeg gøre

 

 

 

 

 

 

Svar: 

Hej Emma 

Det er helt naturligt at have tanker om sex, når man kommer i puberteten. For nogle sker det allerede i 8-10 års alderen, og for andre kommer det først noget senere. 

Selvom mange bliver meget nysgerrige på sex allerede i en tidlig alder så er langt de fleste 15-16 år før de har sex første gang. For selvom man har helt vildt lyst, er det slet ikke sikkert at man er klar. Der er selvfølgelig forskel på hvornår man er klar, men som 10-årig er det bare ret tidligt. 

Lysten er som sagt helt naturlig og helt okay. I stedet for sex tænker jeg du kan eksperimentere med hvad der føles rart, ved at røre og undersøge dig selv. Måske er du allerede begyndt at eksperimentere med onani? Det er i hvert fald en rigtig god måde til at lære sin egen krop og lyst at kende. Man kan kalde det en slags forberedelse til sex, fordi man kan bruge onani til at finde ud af hvad man godt kan lide seksuelt. 

Du kan læse mere om onani i artiklen her. Der er både gode svar og gode tips: https://www.viunge.dk/krop-sind/helbred-balance/10-gode-raad-onani-begyn...

Mange hilsner Pedro 

Pedros billede
Pedro fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program