Overbelastning

brevkassespørgsmål

Overbelastning

brevkassespørgsmål af
Alberte
21 år
Oprettet 5 måneder 1 uge siden

Hej brevkasse

jeg har et rigtig irriterende problem som går mig meget på! Jeg har i snart 3 måneder haft problemer med min hofte lyske. jeg Har været til lægen som har sagt at han tror at der er en muskel der sidder fast helt oppe ved lysken og at der er gået inflammsion i det. Han forslog mig at prøve ultralyd for at få bedre blodgennemstrøming. Jeg var så til fysioterapeut i mandags hvor jeg fik ultralyd men min fys tror at jeg har overbelastet min lårbensmuskel på ydersiden af låret. Jeg har til tider ondt i lysken, ved knæetog bagpå låret og i lænden. Jeg er social og sundhedshjælper og tit i slutningen af min vagt oplever jeg tit at have ondt. Det er meget belastede og gå og have ondt næsten hver dag. Min fys siger jeg skal fortsætte med at strække min lårbensmuskel ud men jeg synes bare ikke rigtig det hjælper. Jeg har fået ultralyd en gang men jeg har stadigvæk ondt og jeg er i tvivl om ultralyd vil kunne hjælpe mig efter flere behandlinger? Og vil det hjælpe at strække ud eller vil det bare gøre det være? Jeg er bange for at det ikke for tilstrækkelig med ro til at kunne hele og at jeg bliver nødt til at stoppe mit arevidere og det orker jeg slet ikke... men jeg er også sindsygt bange for at det skal blive kronisk nu hvor det har varet i så lang tid og at man ikke præcist ved hvad det er. Altså det lægen og fyssen har sagt er jo som sådan bare et gæt og det bekymrer mig lidt at de ikke ved hvad det er.. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre lige nu?? Jeg vil bare virkelig gerne slippe af med de smerter!!

Svar: 

Kære Alberte.

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du bliver frustreret. Der er altid svært, når man har smerter i lang tid som hæmmer ens hverdag, i dit tilfælde måske også dit job. 
Udstræk og fys er tit gode tiltag til problemer i bevægeapparatet. Og man er nødt til at være lidt tålmodig. Men hvis der ingen bedring er, kan man altid bede om en henvisning til en ortopædkirurgisk afdeling for at få en udredning. De er specialister i alt med muskler og knogler og har også mulighed for at lægge blokader (sprøjte med lokal bedøvende og steroid), som skal få inflammationen til at falde til ro. 

Mvh Christine, læge.

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program