Transportsyge

brevkassespørgsmål

Transportsyge

brevkassespørgsmål af
Lukas
15 år
Oprettet 2 år 3 måneder siden

Hej. Jeg kommer fra Tyskland men bor i Danmark i 6 år. Jeg lider af transportsyge og jeg bor et sted hvor jeg ofte bliver nødt til at tage transport, færge, bil, bus osv. Jeg kaster meget nemt op hvis jeg skal køre selv bare kort stykke vej. Jeg besøger nogle gange mine bedsteforældre i Tyskland og jeg har flere gange fået nogle tabletter, som hjælper mod transportsyge. De hedder Vomacur og hjælper mig virkelig godt, men jeg kan ikke finde dem nogle steder i Danmark. Det aktive stof hedder “Dimenhydrinat” men jeg ved ikke om det hedder noget andet på dansk. https://www.apotheken-umschau.de/medikamente/beipackzettel/vomacur-table... Sælges de eller lignende også i Danmark, eventuelt under andet navn/mærke? venlig hilsen Lukas

Svar: 

Kære Lukas

Tak for din besked. Det er meget almindeligt at blive køresyg. Heldigvis findes der mange forskellige køresygepiller på markedet.
Dimenhydrinat kan ikke købes på danske apoteker, det kræver en særlig hospitalsudleveringstilladelse at få dem. Men du kan opsøge din praktiserende læge eller spørge på apoteket, hvor de kan hjælpe dig med alternative piller mod transport/køresyge. Du kan i stedet prøve fx promethazin eller cyclizin mod køresyge.
Jeg håber det kan hjælpe på din køresyge.

MVH Line

LineHs billede
Line fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program