Er du blevet banned på TikTok?

blogindlæg

Er du blevet banned på TikTok?

Skrevet af
Netliv
Oprettet 2 år 6 måneder siden

...så er du bestemt ikke alene! 😲
Mange børn og unge oplever at blive banned på TikTok uden at forstå hvorfor - og det er helt vildt frustrerende! Derfor har vi lavet det her blogindlæg, hvor du kan læse meget mere om hvorfor man kan blive banned og hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor bliver man banned?

Der kan være mange grunde til, at TikTok banner en konto, men oftest handler det om at man har brudt én eller flere af TikToks “fællesskabsregler” (på engelsk kalder de det for “community guidelines”). Det er nogle regler som TikTok har sat op, både fordi at det skal de rent lovmæssigt, men også for at sikre, at deres brugere føler sig trygge og derfor bliver ved med at bruge TikTok. Lad os gennemgå nogle af årsagerne til at man kan blive banned.

Copyright
Mange bliver banned fra TikTok, fordi de har brudt reglen om copyright (på dansk oversættes det til ophavsret), som handler om, at man som "skaber" af billeder, videoer, musik osv., ejer materialet og har retten til at bestemme over hvad det må bruges til. Med copyright sikrer man, at der ikke kommer nogen og misbruger eller tager ejerskab over ens indhold. Mange overtræder ophavsretten helt uden at vide det, fordi man jo bare deler billeder, videoer og musik i ét væk på sociale medier. Men det er altså noget, som er meget vigtigt at være opmærksom på, da man i nogle tilfælde kan få store bøder hvis man ikke overholder reglerne. Her kan det godt være du tænker: “Jamen, jeg har da tit delt noget som nogle andre har lavet, og det er der aldrig sket noget ved”. Copyright er noget som de sociale medier, firmaer og influencers er blevet mere opmærksomme på og dygtige til at spotte. Så hvis du ikke vil bannes i fremtiden, er det måske en meget god idé at holde øje med om du bryder ophavsretten 😉

“Dårligt” indhold
TikTok har et stort fokus på, at der ikke bliver delt og skabt “dårligt” indhold. Og hvad er det så, tænker du måske. Det kan være rigtig mange ting. Helt generelt handler det om ikke at lave og dele indhold (både videoer og kommentarer) som opfordrer til eller viser ulovlige handlinger, voldelighed, hadefuldhed, selvskade, mobning, nøgenhed, sex, mm. For nogle er det helt åbenlyst, at man ikke deler sådan noget, men for andre kan det være svært at forstå. Ofte fordi at man kan få mange views og likes ved at dele videoer, som går til grænsen. Men man kan altså ende med at blive banned - og i nogle tilfælde politianmeldt, hvis det man deler er slemt nok 🚓 TikTok har udviklet en teknologi, som scanner og tjekker alt hvad der bliver lagt ud, så det er lettere for dem at "fange" de konti som deler det dårlige indhold. Men teknologien kan altså også nogle gange tage fejl. Læs mere på næste punkt.

Banned ved en fejl
Man kan også blive banned ved en fejl. I så fald har TikTok lavet en guide til hvad man skal gøre her. Oversat til dansk lyder guiden sådan her:

Min konto blev banned ved en fejltagelse
Konti, der konsekvent overtræder retningslinjerne for fællesskabet, vil blive banned fra TikTok.
Hvis din konto er blevet banned, modtager du en bannermeddelelse, når du næste gang åbner appen og informerer dig om denne kontoændring.
Hvis du mener, at din konto er blevet banned ved en fejltagelse, så fortæl os det ved at indsende en appel.
Sådan indsendes en appel:
1. Åbn meddelelsen.
2. Tryk på Appeal.
3. Følg instruktionerne.

Man er under 13 år
Noget som TikTok er blevet meget skarpe til, er at finde og banne brugere som er under 13 år. Simpelthen fordi, at TikTok har fået bøder for ikke at håndhæve reglen om det. Hvis man er over 13 år, så kan man skrive en appel til TikTok for at få sin konto aktiveret igen. Det gør man ved at følge den samme guide, som står ovenfor. Her skal TikTok dog bruge et bevis for at man er over 13 år. I dette tilfælde er det en god idé at tale med sine forældre, før man begynder at sende beviser afsted til TikTok. Du kan læse meget mere om hvordan du sender beviser ind her.

Hvad gør man hvis man er blevet banned?

Udover at følge appelguiden ovenover, så kan du faktisk ikke gøre så meget, desværre. Alt efter hvor "slemt" man har overtrådt TikToks fællesskabsregler, så kan man blive "tidsbegrænset banned" eller "permanent banned". Den tidsbegrænsede varer typisk mellem 24 og 48 timer, mens den permanente ikke er til at hugge eller stikke i. Her kan TikTok også gå ind og banne den telefon/ipad/computer, som man har brugt, for at sikre man ikke laver en ny konto 😳

Vi håber du er blevet en smule klogere på TikTok og hvorfor de kan banne en konto. Som altid er du velkommen til at kommentere, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller oplevelser, du gerne vil dele.

Kh Netlivsbloggen ✌🏼

Læs mere

Kommentarer

Hej :-) Jeg vil høre om I kunne hjælpe mig med at få min suspenderet konto tilbage. Den er blevet suspenderet/banned ved en fejl. Jeg har ikke overtråd nogen retningslinjer og nu er min konto helt slettet og jeg har aldrig fået en meddelelse pop-up, hvor der stod den blev banned, og nu kan jeg ikke komme ind på den og sende en appel. Min konto betyder meget for mig, da jeg havde mange gode videoer der. Så jeg håber virkelig I kan hjælpe mig. mvh Olivia

118

Hej Olivia, jeg har givet et fælles svar nederst i kommentarfeedet. Kh Anna, Netlivsbloggen

104

Jeg er blevet banner på TikTok efter jeg havde postet en video af mig og mine veninde hvor vi ik gjorde noget forkert vi dansede bare synes ik det er fair at TikTok har banner mig for efter når jeg har prøvet at lave en ny kontor vil den ik give mig lov

108

Hej med dig, jeg har givet et fælles svar nederst i kommentarfeedet. Kh Anna, Netlivsbloggen

96

Hej jeg er blevet banned ved en fejl, er langt over 13.. kunne i give den tilbage

106

Hej Sofia, jeg har givet et fælles svar nederst i kommentarfeedet. Kh Anna, Netlivsbloggen

97

Jeg er en 15 årige pige der er blivet bandet på tik tok

98

Hej Maja, jeg har givet et fælles svar nederst i kommentarfeedet. Kh Anna, Netlivsbloggen

102

Hej min profil bliv bandet for lidt over to år siden på grund af aldersgrænsen nu idag er jeg fyldt 15 og synds ik der fair at jeg er blivet bandet har prøvet alt og den gider stadig ik så kan i muligvis hjælpe mig 😮‍💨

108

Hej med dig, jeg har givet et fælles svar nederst i kommentarfeedet. Kh Anna, Netlivsbloggen

99

Hej med jer,

Jeg forstår virkelig godt, at det er frustrerende at være blevet banned fra TikTok. Og jeg ville ønske at vi kunne hjælpe jer alle. Men vi kan desværre ikke gøre noget for at få jeres forskellige konti tilbage. Som vi skriver i indlægget, så har I nogle forskellige ting I kan gøre for at få adgang igen. Blandt andet at lave en appel til TikTok. Jeg kan kun anbefale jer at forsøge jer frem med de råd vi allerede er kommet med. Hvis ikke de hjælper, kan I eventuelt forsøge at lave en ny konto.

Mange gange held og lykke til jer alle! ❤️

104

Hej med dig min tiktok acount er blevet banned jeg er over 13 år. Vil du hjælpe mig med at få den tilbage igen

89

Hej Mathias. Det kan jeg godt forstå er rigtig træls. Jeg vil anbefale dig at læse vores kommentar ovenover, hvor der bl.a. står, at du kan prøve at lave en appel til TikTok (i blogindlægget står hvordan du gør det), eller prøve nogle af de andre råd, vi skriver om i indlægget. Vi kan desværre ikke hjælpe med at få enkelte konti tilbage.

Held og lykke med det.

/Netlivsbloggen

96

Jeg vil gerne have min anden gamle profil tilbage

66

Jeg vil gerne have åbnet min gamle profil da jeg ikke kan forstå at jeg bliver bannet min profil med 5000 følger.

64

Hejsa. Vi kan desværre ikke hjælpe dig med årsagen til, at din profil er blevet banned. TikTok har ligesom andre sociale medier en del retningslinjer, som man skal overholde, og ellers kan man risikere at ens profil bliver banned eller helt suspenderet. Og samtidig sker der også fejl fra TikToks side, så profiler, der har overholdt retningslinjerne bliver banned. Det kan være svært at få en banned profil tilbage, særligt hvis der er gået længere tid. Du kan forsøge om du kan logge ind på din gamle profil og derigennem få mulighed for at lave en appel til TikTok, som vi har beskrevet i artiklen, som ser ud til at være den eneste mulighed, som TikTok beskriver.

Held og lykke med det.

Vh. Netlivsbloggen

39

Hvad gør jeg? når jeg går ind på ind tiktok, står der den er suspenderet i øjeblikke, hvad betyder det? får jeg den tilbage, eller er den væk forevigt? jeg er 18 og har ikke gjordt noget forkert, jeg har fulgt alle regler osv.

50

Hejsa. Det lyder rigtig træls med din profil. Vi kan dog desværre ikke hjælpe dig med, hvorfor den er blevet suspenderet eller om du får den tilbage. Der kan være sket en fejl, eller TikTok kan have vurderet, at profilen har overtrådt deres retningslinjer. Det du kan gøre er at sende en appel/anke til TikTok. Det gør du sådan i følge TikToks support:

Hvis din konto er blevet udelukket, modtager du en bannernotifikation, næste gang du åbner appen, som informerer dig om denne kontoændring.
Hvis du mener, at din konto er blevet fejlagtigt udelukket, kan du give os besked ved at indsende en anke

Sådan indsender du en anke:
1. Åbn notifikationen.
2. Tryk på Anke.
3. Følg den viste vejledning.

Held og lykke med det.

Vh. Netlivsbloggen

41

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program