Snak om det

blogindlæg

Snak om det

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 1 år 3 dage siden

Alkohol og stoffer på mange måder

Igår handlede gruppechatten om jeres egne erfaringer og jeres oplevelser af når andre drikker eller tager stoffer. Vi var omkring mange forskellige områder, En af de ting som gik igen, var at I oplevede at når man drak eller tog stoffer, så ændrede man sig. Nogle drikker for ikke at være generte, andre bruger f.eks. stoffer for at få mere nydelse under sex, nogen gør det for at slippe væk fra problemer og selvfølgelig er der også nogen som drikker eller tager stoffer, for at prøve en anden måde at føle/opleve på. En ung skrev: "For ligesom at slippe for at tænke så meget som men ellers ville gøre"

Vi havde besøg af Gæsterådgiver Mette som er misbrugsbehandler for unge, og som ofte oplever at det kan være rigtig svært at snakke om hvis man begynder at have problemer med stoffer eller alkohol. Det kan både være fordi man selv har et problem eller fordi der er nogen i familien som har et problematisk forbrug. I den forbindelse, snakkede vi om at det aldrig er jeres skyld hvis en af jeres forældre eller andre i familien drikker. 

Hvem kom forbi

Der var 12 unge forbi chatten igår, og vi havde en rigtig god snak hele vejen igennem. Der var en af jer som var lidt usikker på hvordan chatten fungerer, og jeg vil lige hurtigt gentage her: Gruppechatten er for unge i alderen 9-23 år. Nogle gange er der emne, andre gange er der åben chat. Man er velkommen uanset om man har det svært, om man er glad eller om man er vred, men man skal respektere vores retningslinjer for en god chat (snak pænt til hinanden, del ikke personlige oplysninger og pres ikke hinanden til at dele ting man ikke ønsker at dele). Så kan det blive en god oplevelse for alle. 

Maj måned

Det var så sidste gang i denne omgang om livet som barn/ung i en familie med rusmiddelproblemer, og det har været rigtig fedt at høre jeres tanker. Det vil være et tilbagevendende tema, som vi tager op igen til oktober. Hvis I har forslag til hvilke emner der kunne være spændende at tage op i den forbindelse, så giv lyd her på bloggen. Jeg kan allerede nu afsløre at en af gæsterådgiverne i efteråret vil være Lotus Turell, som nogle af jer måske kender. Men det kommer der mere om senere. 

Næste uge

I næste uge er der helligdag, så der holder chatten lukket. Jeg er tilbage igen d.1 juni, hvor vi får besøg af Gæsterådgiver Mia fra livslinien. Der skal vi snakke om selvmordstanker og hvorfor det kan fylde rigtig meget når man går igennem en svær periode. 

Jeg glæder mig til at se jer igen! God weekend

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program