Hvad er op og hvad er ned?

blogindlæg

Hvad er op og hvad er ned?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Snak om det!

Så er vi nået til den sidste gruppechat i maj temaet. Som mange af jer nok ved, så er Cyberhus gået sammen med Projekt BRUS her i maj, for at skabe en større åbenhed omkring dét at være ung i en familie hvor rusmidlerne fylder. Vi har haft besøg af Gæsterådgiver Salli, som selv er vokset op med en alkoholisk far og en mor som ikke altid var der, og Gæsterådgiver Lasse, som til daglig laver rådgivning til unge som har problemer med rusmidler. Her i den sidste chat, får vi besøg af Gæsterådgiver Mette, som ligesom Lasse, ved en masse om rusmidler, og hvordan det virker på krop og sind. Derfor skal vi slutte temaet med et fokus på både fup og fakta om rusmidler, og hvordan man kan begynde at snakke mere om brugen (eller misbruget) uden at det behøver at være skamfuldt eller pinligt. 

Mette skriver om sig selv:

Jeg hedder Mette, er 42 år og har 2 piger på 12 og 16 år. Jeg er uddannet pædagog og har efteruddannelse inde for misbrugsbehandling. Jeg arbejder på Misbrugscentret i Sønderborg som ungebehandler i vores ungeteam. Her har jeg været i 6 år, og jeg er en af de medarbejdere som er med til at køre vores ungegrupper. Jeg elsker at være en del af denne form for behandling, fordi det er så fedt at se unge udvikle sig sammen og nå frem til vigtige beslutninger i deres liv. 

Fup eller fakta

Så er du nysgerrig på hvordan det nu lige er at hash virker på hjernen, hvordan alkohol kan få nogen til at virke som et andet menneske, eller hvordan du nu lige skal håndtere det, hvis der er nogen i familien som drikker for meget og bliver ubehagelig, så kom et smut forbi gruppechatten på torsdag kl.18-21. Det behøver ikke at være en forælder, men måske den der pinlige onkel som altid bliver fuld til familiefester eller måske er det din søster eller bror som er begyndt at ryge hash. Du er selvfølgelig også velkommen selv hvis du ikke har oplevet noget af det her, fordi det (næsten) er umuligt, som ung, ikke at have hørt om eller set andre være berusede, og måske har du gjort dig nogle tanker. På den ene eller anden måde.

Vi glæder os til at se jer i chatten!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program