Selvmordstanker

blogindlæg

Selvmordstanker

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 11 måneder siden

Tanker kan gøre ondt

Måske kender I det? At nogle tanker kan være svære, voldsomme eller så overvældende, at man bliver helt skræmt. Måske fortæller de dig at du ikke fortjener at være her mere, at verden ville være et bedre sted uden dig eller måske at den eneste løsning er at slukke for det hele? Det er tanker som mange af os kender, og som der også er mange der går rundt med hver dag. Men hvornår bliver tankerne farlige? Hvordan stopper man dem? Det er spørgsmål som jeg ved at mange af jer sidder med, og derfor skal denne uges gruppechat handle om lige netop det. Om de tanker og følelser som går ondt inderst inde. Nogle gange hænger det sammen med noget man har oplevet. Nogle gange føles det som om de kommer uden grund. Nogle gange er de små, og andre gange er de kæmpe store. Og det er for meste altid tanker og følelser som er utrolig svære at snakke om. 

Tal om det

Her på Cyberhus er man anonym. Det betyder at man kan tale om alt det som man ikke ellers har lyst til at dele med andre, fordi det måske er pinligt eller svært at snakke om. Det er også oftest de ting som er allervigtigst at tale om, fordi de fylder i hovedet, i kroppen, i livet. 

Men hvordan gør man lige det? Hvordan sætter man ord på hvad man oplever? Det skal vi snakke om på torsdag, og i den forbindelse får vi besøg af en helt særlig gæsterådgiver som hjælper unge med lige præcis de ting. Hun hedder Mia og fortæller om sig selv:

Jeg hedder Mia, er specialist i selvmordsforebyggende rådgivning og arbejder på Livslinien. Livslinien er en anonym rådgivning for mennesker med selvmordstanker, deres pårørende og efterladte efter selvmord. Man har mulighed for at komme i kontakt med os enten ved at ringe til os, skrive til os eller chatte med os. Hver dag skriver jeg med unge mennesker som har selvmordstanker. Nogen af disse unger mennesker har også forsøgt selvmord. På torsdag deltager jeg som gæsterådgiver på gruppechatten. Her vil jeg fortælle lidt om/bidrage med hvad selvmordstanker er for en størrelse, om selvmordstanker er farlige, hvordan det kan føles at have selvmordstanker og hvad man kan gøre hvis man enten selv har disse tanker eller en man kender har dem.

Så uanset om du tidligere har haft svære tanker, om du har dem lige nu eller om du måske kender nogen der går rundt med dem, så kom og vær med. Chatten er åben fra kl.18-21.

Vi glæder os til at snakke med jer

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

OBS: For at der er plads til alle i chatten, kommer vi ikke til at gå i dybden med jeres forskellige personlige fortællinger, men mere nogle af de ting som er fælles for det I oplever. Hvis I nu har brug for noget mere personlig rådgivning, så vil jeg allerede nu anbefale jer at prøve vores 1-1 chat eller måske besøge livsliniens chat. Husk at du ikke er alene, og at alle fortjener nogen der lytter.

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program