Sikke en velkomst

blogindlæg

Sikke en velkomst

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 8 måneder siden

Kære alle

Tusind tak for en fantastisk gruppechat igår - så længe den nu varede. For som nogle af jer ved, så havde vi en del bøvl med teknikken, så forbindelsen røg både for os rådgivere og for jer unge. Vi arbejder på at finde roden til problemet og få det løst, så vi igen kan komme igennem en hel gruppechat uden teknik-fejl. 

Skolestart, familie og sygdomme

Men inden det hele begyndte at drille, så nåede vi at snakke en del om hvordan det har været at starte i skole for jer der gør det, og at det nogle gange kan være svært at få kontakt til andre når man starter et nyt sted. En af jer skrev: "jeg havde det på præcis samme måde! Det bliver helt sikkert bedre. Prøv at snakke med de andre. Jeg ville ofte sidde for migselv med min telefon, og derfor ville jeg nærmest lukke mig af fra de andre, selvom jeg gerne ville snakke med nogen." I kom også med en masse ideer til hvordan man kan få mere kontakt til de andre, ved f.eks. at deltage i nogle aktiviteter udenfor skolen, man kan snakke med nogen af dem fra de andre klasser, og der var endda et par stykker som synes at det blev bedre når man begyndte på de valgfag man skal have, fordi man der har mere tilfælles. 

Vi snakkede også en masse om familie, både ift. skilsmisse, plejefamilier og hvad der sker når der er lidt konflikter derhjemme. En af jer skrev: "Mine forældre er stadig sammen.. men nogle gange, når de har været sure på hinanden længe, har jeg også haft den der følelse af, at hele ens hjem ligesom faldt fra hinanden. Men det er heldigvis ikke så slemt, som hvis de var blevet skilt:/" På den måde kan det både være skræmmende at opleve at sine forældre skændes, men måske endnu mere skræmmende at tænke at de ikke skal være sammen mere. Omvendt er der også tidspunkter hvor det giver mere mening at mor og far ikke er sammen, hvis de er gladere hver for sig. 

Meget af chatten handlede også om fysiske sygdomme, og at det virkelig kan fylde enormt meget når man er bekymret eller bange for at være syg. De tanker kan nemt komme til at overtage hele ens hverdag og ens liv, og vi snakkede derfor om at det er vigtigt at snakke med sin læge - både ift. at fortælle om de tanker og om hvor meget de fylder, men også om ens konkrete frygt for sygdommen. 

Teknikken

Når vi bruger den digitale verden, så kan vi ikke undgå at teknikken vil drille nogle gange. Det er uundgåeligt, og vi oplever det også nogle gange her på Cyberhus. Vi gør vores bedste for at forebygge at der skal være problemer, men vi er ikke perfekte. Forhåbentlig bliver det bedre i næste uge, og vi håber på at se mange af jer igen. Der var faktisk, trods problemerne, 20 af jer unge forbi chatten, så det var den bedste velkomst fra sommerferien vi kunne have håbet på. 

I næste uge er det Rådgiver Sophie, og chatten kommer til at være delvist åben. Planen var at det skulle handle om vold, men vores gæsterådgiver har været nødt til at melde fra. 

Solskinsrunde

Igår fik vi ikke lavet en solskinsrunde, og derfor vil vi gerne opfordre jer til at dele en positiv ting i kommentarerne. Vores positive ting var at vi fik lov til at chatte med jer allesammen igen igår, og at I bliver ved med at dele det der er svært, selvom det er hårdt. 

Kærlige hilsner,

Rådgiver Signe og Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Hvad betyder solskins runde ? Posetivt i går jeg prøve skrive med nogen på chatten. Posetivt idag samvær med mor og far kun bliv en halv Time da de så jeg ikke var så glad for være der. Når ja god wekend fra Nora

415

Hej Nora

Undskyld det sene svar. Solskinsrunde er noget vi plejer at lave til sidst i chatten, for at afslutte på en positiv måde, så man nævner noget fra dagen som har været godt - det kan være at solen skinner eller at maden var god, eller måske har man snakket med en ven. Jeg håber at mødet med dine forældre gik okay, og at du har haft en god weekend. 

Venlig hilsen Rådgiver Signe

431

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program