Shh, det er en hemmelighed
Shh, det er en hemmelighed
Ikke se, ikke høre, ikke snakke
Nogle gange kan man være i tvivl om hvad man kan gøre, når der sker noget ubehageligt. Måske synes man at det er pinligt at skulle fortælle om det til andre, eller måske føler man at det er ens egen skyld, og derfor er man måske bange for at sige noget. Hvad vil ens venner sige? Hvordan vil andre reagere? Hvem skal jeg sige noget til? Er det min skyld? Skal jeg klare det selv? Hvad kan der ske med mine forældre? Bliver jeg fjernet hjemmefra? Måske er det bare mig der er skør?
Hemmeligheder
Her i november har vi fokus på at være pårørende til en som har et skadeligt forbrug af rusmidler. Det kan være alkohol eller det kan være stoffer. Som vi fandt ud af i sidste uges gruppechat (se Pernilles blog her) er det meget forskelligt hvornår man mener at man selv eller andre har et problem, og derfor kan det være rigtig svært at skulle sætte ord på det, og endnu sværere at skulle finde hjælp. På den måde bliver det en hemmelighed, som kan være fyldt med rigtig meget skyld og skam. En hemmelighed som måske kommer til at fylde så meget at det kan være svært at koncentrere sig om andet. En hemmelighed som kan ødelægge venskaber, eller som betyder at du mister dig selv.
Gæsterådgivere
Også i denne uge har vi besøg af to medarbejdere fra Projekt Brus, som kan svare på spørgsmål og måske hjælpe jer med at sætte ord på de ting der er svære:
Morid arbejder som behandler på et rusmiddelcenter og er medarbejder i Projekt BRUS. Hun har mange års erfaring med at arbejde med både børn og voksne i familieorienteret rusmiddelbehandling; med individuelle samtaler, familiesamtaler og gruppeforløb. Hun har et godt kendskab til, hvad rusmidler gør ved både den, der bruger dem, og hvordan de påvirker pårørende.
Eva arbejder som behandler på et rusmiddelcenter og er medarbejder i Projekt BRUS. Hun har flere års erfaring med at arbejde med børn/unge, der af den ene eller den anden årsag er særligt udsatte. Hun har erfaring med at arbejde med både kropsligt og psykologisk, og har fokus på at hjælpe barnet/den unge med at føle sig rustet til at håndtere de udfordringer, de møder.
Bryd tavsheden
I gruppechatten har du mulighed for at sætte ord på dét der er svært i en anonym og tryg ramme, og du kan afprøve hvad der sker, når du fortæller din hemmelighed. Du kan få svar på de spørgsmål som du går og tumler med, og du kan finde ud af hvad andre unge mener. Og allervigtigst kan du finde ud af at du ikke er alene, og at der er hjælp at finde.
Jeg glæder mig til at se jer i gruppechatten på torsdag d.10/11 kl.18-21
Kærlige hilsener
Rådgiver Signe
Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene
Kommentarer
Fuck jeg glæder mig til gruppechatten på torsdag, lige præcis det jeg har brug for!
Det er jeg glad for at høre. Nogle gange kan det være en lettelse at sætte ord på sine tanker og følelser. Vi ses i chatten på torsdag :)
Tilføj kommentar