Selvskade og spiseforstyrrelser

blogindlæg

Selvskade og spiseforstyrrelser

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 6 måneder siden

Opdatering:

Kære alle. Vi har desværre fået afbud fra Maria fra LMS. Det er super ærgerligt, men jeg håber I vil komme alligevel, og jeg håber også, vi kan få snakket lidt om emnet. Dog behøver vi nu ikke nødvendigvis holde os til emnet, men jeg synes, vi skal starte ud med det. Jeg glæder mig i hvert fald stadig, og jeg tror stadig, det er et rigtig vigtigt emne! Vi ses i morgen!

Hjælp mig

For 8 måneder siden, lagde en 18-årig ung kvinde et billede op på Cyberhus og skrev: 

Jeg vil så gerne kunne fortælle hvordan, jeg har det, men kan ikke få ordene ud. Og når jeg så prøver, så får jeg det sagt forkert eller så de ikke forstår det. Kan heller ikke skrive det ned, kan slet ikke forklar nogen det. Er så tæt på at give op. (se originalopslaget her)

Desperationen i ordene, håbløsheden, frustrationen. SÅ mange følelser i få linjer af ord. Siden jeg så opslaget for mange måneder siden, har jeg tænkt meget på det. På det stærke billede og de stærke ord. Og på følelserne. Og på, hvor mange, der sidder derude og føler noget lignende? Hvor mange unge, der er viklet ind i et ondt net af selvskade, selvhad, usikkerhed, spiseforstyrrelse og alt det, der følger. 

Jeg kender det selv. Tankerne og følelserne. Det er noget, helt vildt mange unge oplever, og noget vi slet ikke snakker nok om. På torsdag skal gruppechatten handle om alt det, som vi har svært ved at fortælle til nogen. På torsdag er der åbent for de svære snakke. Både for jer, der har været igennem det, jer der er i det lige nu, jer der måske er på vej ind i det, og også jer der bare har lyst til at være med i snakken. Når I kommer, er I helt anonyme. I kan komme og lytte, støtte, dele, lige det I kan og vil. Man behøver ikke have personlig erfaring med selvskade eller spiseforstyrrelser, det er emner, der er relevante for alle og som alle kan snakke med om. 

Vi får en gæsterådgiver, Maria, med fra LMS - Landsforening mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. LMS hjælper både personer med spiseforstyrrelser og selvskade, men også deres pårørende. Man kan få hjælp over telefon - både SMS og opkald, gennem anonym chat og også ved online rådgivning. LMS arbejder hårdt på at rådgive, men også mod at nedbryde tabuer omkring selvskade og spiseforstyrrelser. 

At være god nok? Kontrol? 

Hvad ligger egentlig bag behovet for selvskade og spiseforstyrrelser? Hvorfor når vi der til? Jeg vil meget gerne høre jeres historier og tanker om selvskade og spiseforstyrrelser, men jeg vil virkelig også gerne høre jeres tanker om, hvad der ligger bag. Hvordan starter det? Hvorfor starter det? Og hvordan kommer man ud af det igen? 

Jeg er helt sikker på, at I alle har nogle interessante tanker omkring alt det her, og jeg glæder mig vildt meget til at snakke med jer. Vi har før på gruppechatten snakket om udseende og usikkerhed, og jeg glæder mig til at snakke endnu mere om alt dette med jer. 

Husk følelserne

Det er nogle rigtig svære emner, jeg har nævnt her, jeg håber at I vil være gode ved hinanden og støtte hinanden, ligesom I altid er så gode til. Det er vigtigt, vi passer på hinanden, når vi snakker om svære ting. Så kom med et åbent sind og et kærligt hjerte! 

Vi skal snakke selvskade og spiseforstyrrelser som overordnede emner, og jeg har her præsenteret nogle ideer til underemner, men det er som altid JER, der bestemmer. Så kom og del! Også hvis det handler om noget, der ikke er nævnt her, og også hvis det er noget du aldrig har delt før. Der er plads til alle. 

 

Jeg håber at se en hel masse til en god og vigtig chat!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Hej fra pige 11år hvorfor kan man ikke lukke mange på gruppe chat står den er optaget?

296

Kære dig. Hvis chatten står som optaget er det fordi der er 10 unge derinde lige nu. Rådgiveren skal kunne følge med, så derfor har vi sat et loft. Men der er tit udskiftning, så hold øje :) ellers er du velkommen i næste uge hvor chatten også handler om selvskade.

Kærlig hilsen
Rådgiver Signe

328

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program