Seksualitet og kønsidentitet

blogindlæg

Seksualitet og kønsidentitet

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 1 måned siden

Kære alle

På torsdag skal vi chatte om noget, som fylder rigtig meget for de fleste mennesker: nemlig seksualitet og kønsidentitet. Lige præcis dette emne har vi haft flere gange før, netop fordi det fylder så meget, det er et emne, man altid kan snakke om. Vi har gæsterådgiver Thorbjørn med. Thorbjørn er 25 år og medlem af LGBT Ungdom Århus' bestyrelse, som er en social forening målrettet bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner mellem 15 og 25 år. Tidligere har han deltaget i to chats om køn og seksualitet hos Cyberhus. Vi glæder og meget til at chatte med jer!

Hvem er jeg egentlig? 

Seksualitet og kønsidentitet spiller for mange en rolle for, hvem man føler, man er som person. Det kan hurtigt komme til at betyde meget for, hvordan man forstår sig selv, men også for, hvordan man føler, man kan opføre sig. Selvom der er i dag er meget fokus på, at man skal være sig selv, kan man godt føle sig begrænset, fordi man måske ikke føler sig som det køn, man er født med. Selvom det bliver mere og mere okay at bryde med kønsnormer (en form for "regler" for, hvordan man er som kvinde eller som mand), så er det stadig en kæmpe udfordring for mange. Man kan komme til at føle sig forkert, hvis man ikke opfører sig eller føler sig som det køn, man er født med. Men kan man overhovedet lave regler for, hvordan man er som mand eller som kvinde? Kan man overhovedet opdele mennesker på den måde mere? Og hvorfor er det egentlig at man overhovedet opdeler mennesker og putter dem i kasser? Alt det, og meget mere, skal vi snakke om på torsdag. 

Et emne, der kan være svært at forstå

Lige præcis dette emne, er et emne, de fleste har en holdning til, fordi det er noget, vi alle til en eller anden grad tager stilling til, når vi lærer os selv at kende. Fordi det betyder så meget, er det også et ømt emne. Det er vigtigt, at vi møder hinanden med interesse og åbenhed, når vi snakker om de her ting. Der er plads til alle, og INGEN er forkerte. Vi kommer alle til, igennem vores liv, at møde mennesker, vi måske ikke i første omgang forstår, men det er så vigtigt, at man husker, at det MIN virkelighed og holdning ikke er bedre eller mere rigtig end andres. Det er så vigtigt, at vi giver plads til hinanden. Det plejer I at være helt ekstraordinært gode til! Så kom og mød nogle spændende mennesker og spred en masse kærlighed med os på torsdag!

Kærlige hilsner 

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program