Kærlighed og gruppechat

blogindlæg

Kærlighed og gruppechat

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 11 måneder siden

Kære alle

I torsdags havde vi åben gruppechat, hvor I bestemte, hvad vi snakkede om. Det blev til en del forskellige emner, blandt andet at blive voksen, kærlighed, utroskab og forelskelser. Der var en del unge forbi chatten med mange forskellige synspunkter. Det var en spændende og hyggelig aften både med gode snakke og sjove jokes ;) Tak, for det, som altid!

Når noget er i vejen for kærligheden

Vi snakkede lidt om, hvor udfordrende det kan være, når kærligheden ligesom ikke bare lykkes. Når der er et eller andet i vejen, eller når noget går galt, og kærligheden ender med at gøre ondt. Vi snakkede om, hvordan man håndterer at opleve, at ens kæreste er utro. Det er et kæmpe brud på den tillid, man har brugt så meget energi på at opbygge, og derfor tager det også utrolig lang tid at komme sig over. Mange oplever en stor vrede til personen, og man får lyst til hævn - lyst til at den anden også skal have ondt, sådan som man selv har. Det er helt naturligt at have det sådan, for det er en måde at gøre det, man oplever, lettere at leve med. Det er lettere at være vred end ked af det. Vreden er en helt normal del af det, og den kan godt vare ved i lang tid. På et tidspunkt finder man ud af, at hævn og vrede ikke ændrer noget, og så bliver man klar til at give slip. Det tager lang tid at nå dertil, for det tager lang tid at blive klar til at give slip på én, man elsker. Heldigvis fungerer kærligheden sådan, at man altid møder en ny. Selvom kærlighed kan gøre ondt, så er det en del af det og et tegn på, at man virkelig har elsket. 

Når religion og kærlighed er i modstrid

I forbindelse med snakken om kærlighed, kom vi også ind på det at have en kæreste, der måske ikke har samme religion som en selv. For nogle er det måske slet ikke et problem, mens det for andre kan betyde, at man måske slet ikke må blive kærester. Man kan (desværre) ikke selv styre sine følelser og derfor heller ikke vælge, hvem man forelsker sig i. Det kan blive et problem indenfor nogle religioner, når man forelsker sig i én af en anden kultur eller religion, og det kan være rigtig svært at finde ud af, hvad man skal gøre. Skal man blive sammen og prøve at få forældre og familie til at forstå? Eller skal man vælge lige præcis denne kærlighed fra? Der var flere forskellige holdninger til dette, nogle mente, at man bare skulle komme videre og finde en anden, mens andre mente, man skulle kæmpe for kærligheden. Der er nok ikke noget rigtigt svar til lige præcis dette, og det kan være så svært, mens det står på. For det meste løser det sig altid, hvad end man bliver sammen eller ej, men derfor er det stadig en stor udfordring. 

Næste gang

Næste gang er der åben chat med rådgiver Signe, og det er faktisk sidste chat inden gruppechatten går på sommerferie. Jeg vil gerne sige tusind tak for en masse gode chats, jeg glæder mig rigtig meget til at chatte med jer igen efter sommerferien. Jeg håber, I får en skøn sommer med masser af sol og sjov. Husk at 1-1 chatten stadig er åben over sommeren, så der er stadig et sted at komme forbi til en snak. 

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Også rigtig god sommer til dig Sophie. Og tak for det gode arbejde du(og Signe) gør i gruppechatten.

390

Hej Anna! Mange tak og i lige måde, jeg håber sommeren bliver god til dig. Vi nyder at se jer alle i gruppechatten og kommer til at savne jer over sommeren!

Kærlig hilsen rådgiver Sophie

427

også god sommer til dig Sophie. Det er vildt fedt at i laver sådan nogle chats!

416

Tak, Helia, og i lige måde! Det er fedt, at I vil støtte op om Cyberhus, vi er her for jer! Glæder mig til at se jer i chatten efter sommer! :) 

Kærlig hilsen rådgiver Sophie

429

forlader du os hihi husk nu min fødselsdag ike den der god elefant glæder jeg mig til sophie haha god ferie og lav ike ulykker

443

Hejsa Adrian! Jeg forlader jer kun for en kort stund, så kommer jeg tilbage! Glæder mig sådan til at se jer alle i chatten igen :) Nu må du have en fantastisk fødselsdag og en skøn sommer, søde Adrian! 

Kærlig hilsen

Rådgiver Sophie

383

Tak for et fedt år med dig! Vi vil savne dig i ferien!!

418

Det er mig, der takker, Stoliv! Det er altid rart at se jer i chatten, og jeg kommer helt sikkert også til at savne jer!!

Kærlig hilsen

Rådgiver Sophie

446

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program