Gruppechat om rusmiddelmisbrug

blogindlæg

Gruppechat om rusmiddelmisbrug

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 9 måneder 1 uge siden

Kæreste alle 

Først og fremmest må I undskylde, at jeg ikke fik skrevet dette blogindlæg før nu. Jeg er til tider, som de fleste andre, rimelig glemsom, især når der er travle dage, det kender I nok. Det betyder dog ikke, at jeg har glemt, hvor god en chat, vi havde. Det var en meget ærlig chat, hvor vi var igennem mange forskellige sider af emnet. Vi startede ud med at snakke lidt om det, at mange unge drikker en del, og hvordan det nogle gange kan være svært at sige nej til. Vi snakkede også lidt om, hvis ens venner drikker meget eller ryger meget hash, og hvordan man fortæller dem, at det måske er et problem. 

Gæsterådgiver med masser af personlig erfaring

Vi havde Kurt med, som både er vokset op i en familie med misbrug og overgreb, men også selv har været ude i et misbrug. Der kom mange spændende spørgsmål direkte til Kurt, blandt andet om hans barndom, hvordan det påvirkede ham, men også hvorfor man overhovedet begynder at drikke for meget. Der kom mange bud på, hvorfor man drikker. Såsom at man drikker for at blive en anden, eller man drikker fordi noget gør ondt, for at glemme noget. Vi snakkede lidt om, at berusede eller påvirkede mennesker, kan være ret skræmmende, og jeg spurgte lidt ind til, hvad det er, der er skræmmende ved dem. Der var generelt enighed om, at mennesker der er stærkt påvirkede er utilregnelige. En ung skrev: Det med at de ikke helt har selvkontrol, og måske nogle gange gør nogle dumme ting. Man ved bare heller ikke hvor man har dem, eller hvad man skal regne med. 

Der var nogle unge forbi, der havde personlig erfaring med alkoholmisbrug og overgreb i hjemmet. Det er svært at snakke om noget, der er så hårdt og traumatiserende som det, og I skal have stor ros for at være så gode mod hinanden. Der var meget støtte og mange gode råd, det er så vigtigt. Der var generelt stor enighed om, at det er meget vigtigt, at man får fortalt nogen om det, selvom det er en kæmpe udfordring. 

At være anderledes 

Chatten tog en drejning mod et andet emne på et tidspunkt, nemlig det at føle sig anderledes. Der var flere af jer, der kendte den følelse. Det er en enormt svær følelse, og man kan føle sig helt alene i verden, at man ikke passer ind. En ung havde nogle rigtig gode råd til en anden ung, som følte sig forkert og som en freak: bare fordi du er lidt anderledes end andre betyder det ikke at du er en freak. du er jo bare et menneske ligesom alle andre og det hjælper at tale med nogen om hvordan man virkelig har det. Det synes jeg var nogle rigtig vigtige tanker. Vi er alle mennesker, vi er alle forskellige, vi er som vi er, og vi er gode nok. Der vil altid være nogen, der synes man er mærkelig. Men man skal huske, at de, der synes man er mærkelig eller forkert, ikke er værd at samle på. Der vil nemlig også altid være nogen, der synes man er helt vidunderlig lige som man er. Og de fleste mennesker kender til det med at føle sig anderledes. Det kendte Kurt også til, han skrev: Det lyder genkendeligt - det med at være den eneste i verden som er på den måde. jeg turde ikke sige til nogen at jeg syntes at det var sådan. I dag ved jeg heldigvis at jeg ikke er den eneste skøre kugle i verden - vi er mange, og det er godt for os at finde, og hjælpe hinanden.

Som altid; tak fordi I er så gode ved hinanden, fordi I lytter, deler og støtter. Det er jer, der holder gruppechatten sammen og I gør en stor forskel. En ung skrev i slutningen af chatten: Jeg havde aldrig prøvet det her før men i har gjort mig rigtig glad og i er alle sammen skide søde og hjælpsomme. Det synes jeg var helt vildt dejligt at høre. I er gode!

Glæder mig til at chatte med jer igen!

Kærlige hilsner 

Rådgiver Sophie 

 

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program