Gruppechat d. 15. december

blogindlæg

Gruppechat d. 15. december

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 3 måneder siden

Tak for en skøn gruppechat i går, hvor vi fik gode snakke om alt fra jul og madkultur til mobning og fattigdom.

I starten af chatten snakkede vi om jul og julegaver. Julen er på en måde en højtid, der vælter i overflod. Mange får mad i overflod i december og måske især i juledagene. Mange får (mange) julegaver og måske endda advents- eller kalendergaver. Det fik snakken ind på julehjælp. Fordi hvad med de familier, der ikke har råd til julemad og julegaver? Her snakkede vi om forskellige former for julehjælp - f.eks. mødrehjælpen og Røde Kors. Det var dejligt at se jeres omsorg for hinanden i snakken, og at I gerne ville hjælpe hinanden til at få en god jul og finde den hjælp, der er brug for. 

"Some people are so poor, all they have is money"
Senere i gruppechatten snakkede vi om, hvad det vil sige at være fattig. Her var der en af jer, der skrev "Man kan være fattig fordi man ikke kender så mange mennesker der kan hjælpe en". Til det var der en der supplerede og skrev, at man er fattig, hvis man ikke har venner og familie, eller hvis man arbejder hele tiden, så man ikke har tid til at være sammen med dem. 

Tit sætter vi det at være "fattig" i relation til penge, altså at man ikke har så mange penge. Ligesom ciatet ovenfor, så udfordrede eller udvidede i den forståelse ved at nævne andre ting, der kan gøre, at man er fattig. F.eks. at være social fattig, som en af jer kaldte det. Måske kender du en, der er social fattig og ville blive glad for et knus eller en sms her i juletiden? 

Hvem kom forbi?
Der var 15 unge forbi chatten i går, hvoraf en håndfuld af jer var med det meste af aftenen. Flere af jer nævnte, at det var rigtig rart, at der ikke var så mange i chatten. Der var flest piger på, og vi fandt ud af, at flere af jer delte en fælles interesse for Star Wars. Så det fik vi en god snak om til sidst! :)  

Sidste gruppechat i år
I går var sidste gruppechat i år, og derfor snakkede vi også lidt omkring, hvad I godt kunne tænke jer at snakke om i 2017. Der kom rigtig mange gode forslag frem, f.eks. at føle sig anderledes/forkert, selvskade, spiseforstyrrelser, voldtægt, facisme, racisme og kommunisme. Hvis I har andre forslag til emner, er I meget velkommen til at skrive en kommentar herinde eller nævne det i en af vores gruppechats næste år. 

Her tilsidst vil jeg lige benytte lejligheden til at sige TAK til alle jer, der har været med i gruppechatten det sidste år. Om du bare har været forbi en enkelt torsdag, eller om du har kigget forbi mange gange, har det været skønt at snakke med dig/jer! 

Rigtig glædelig jul og godt nytår. 

De bedste hilsener,
Pernille

 

 

 

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program