Græder drenge?

blogindlæg

Græder drenge?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 7 måneder siden

Kæreste alle

Sikke en god chat, vi havde i går! Tusinde tak, fordi I kom og diskuterede og delte med Marko fra Sexlinien og mig. Det var fedt at se så mange forskellige personer med forskellige erfaringer, men alle med følelser og relevante tanker. Vi kom forbi en del spændende emner, og det var så fedt, at der var så mange, der deltog og delte deres overvejelser. 

Hvad er "normalt"? 

Vi startede ud med at diskutere det at være tiltrukket af markant ældre eller yngre personer. Der var mange forskellige sider af den sag, der blev vendt. For eksempel var der både unge, der mente, at alder (som i tallet) ikke var så vigtigt, men det mere handlede om, hvorvidt man er det samme sted i livet. Der var også flere, der følte at de bare "klikker" bedre med personer på deres egen alder. Selvom det var forskelligt, hvorvidt I kunne forestille jer et forhold med en ældre/yngre, tror jeg, der var ret god enighed om, at både den ældre og den yngre i sådan et forhold ville kunne lære noget. I snakkede om, at man måske tolker problemer forskelligt, alt efter hvor gammel man er, og hvor man er i livet. Det synes jeg, var nogle rigtig gode overvejelser. Da det oprindelige spørgsmål faktisk var, om det er "normalt" at føle sådan en tiltrækning, fik vi også delt nogle gode tanker om, hvad det egentlig vil sige, at noget er normalt. For det kan jo føles normalt for én, men helt forkert for en anden. Der synes jeg, at gæsterådgiver Marko sagde noget rigtig godt, han sagde;  Jeg har aldrig brudt mig om ordet "normalt". Det har sådan en negativ ordlyd, synes jeg. Så vil jeg hellere erstatte det ord med "gennemsnitlig". Jeg synes, at det kan være svært at vurdere, hvad der er normalt, og hvad der ikke er. For den 15-årige pige, kan det måske føles "normalt" eller "naturligt" at være sammen med en, som er en del ældre. Omvendt kan det for en anden pige på 15 føles helt "unaturligt". Det er meget individuelt.

Kønsforskelle

Samtalen tog meget naturligt en drejning over i et andet emne, nemlig kønsforskelle. Vi snakkede om, om vi tænker forskelligt at efter vores køn. Om vi føler forskelligt, især hvorvidt drenge er lige så følsomme som piger? Her sagde en ung: jeg vil lige sige som en dreng her at det gør vi men vi snakker bare ikke om det da det er sådan det er i samfundet at drenge ikke skal snak for meget om det hvis de bliver såret. Det synes jeg, var rigtig godt formuleret og indsigtsfuldt. Vi var ret enige om, at drenge nok føler lige så meget og er lige så sårbare som piger, men at det er meget forskelligt, hvordan vi udtrykker os. 

Min krop

Til sidst var der en ung, der foreslog, at vi kunne snakke om at være ked af noget ved sin krop. Det var noget I alle havde tanker om og forstod. I var så gode til at støtte hinanden, måske fordi I alle kender lidt til den usikkerhed ens udseende kan skabe hos en. Her var der mange forskellige tanker om kroppen, der kom på banen. Der var en ung, der havde en rigtig sund tankegang, nemlig at det vigtigste er, at kroppen fungerer. Er kroppen sikker og god, så er den god nok! Det synes jeg, var en rigtig god holdning. Vi snakkede lidt om, hvem der egentlig bestemmer, om vi selv synes, vi er smukke. Er det mig selv eller er det andre? Kan jeg lide mine ører, fordi andre kan, eller er det noget der kommer indefra? Her var vi vist også enige om, at det er vigtigt, at skønheden kommer indefra, men at det kan være svært nogle gange. 

Alt i alt var det bare en rigtig god chat, med en god flok unge med gode tanker. Der var 16 unge forbi chatten i aldre helt fra 10 til 21 år, mega fedt. Tak, fordi I var så respektfulde og accepterende overfor hinanden, og også overfor Marko og mig, tak for en god chat! 

Jeg glæder mig til at chatte med jer igen! 

Næste uge er der åben chat med rådgiver Signe, tag endelig et smut forbi!

 

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

 

 

 

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program