Fester, julefrokoster og druk

blogindlæg

Fester, julefrokoster og druk

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 5 måneder 4 uger siden

Kære alle

Juletiden nærmer sig med alt, hvad det indebærer. Der er pyntet op til jul alle steder, butikkerne sælger glögg og pebernødder i stride strømme. Der købes og serveres sild og snaps til julefrokost efter julefrokost. Det kan faktisk være en udfordring overhovedet at finde en julefrokost, hvor bordet ikke er fyldt med øl, snaps, vin og alt muligt andet drikkeligt. Men hvorfor fylder alkohol egentlig så meget i vores traditioner? 

Nej tak

De fleste mennesker har et fint forhold til alkohol og nyder måske bare et glas vin til maden. Når man er ung, kan det at drikke være nyt og spændende. Man undersøger sine grænser og overskrider dem også lige så stille. De fleste synes ikke, det er særlig rart, når ens grænser overskrides for meget - og nogle gange kan man selv komme til at gå for langt over sin grænse. Men man kan også føle et pres fra sine omgivelser. Det kan både være fra venner, men det kan også være fra familien. Det kan nogle gange være virkelig svært at sige nej, særligt til den form for druk, der på en eller anden måde er blevet en del af vores traditioner - for eksempel snaps til julefrokoster.

En snak om druk

Alt dette snakker vi om på torsdag i gruppechatten, hvor vi har Emma fra BRUS med som gæsterådgiver. Gruppechatten foregår på Gruppechat.dk fra kl 18-21, vi glæder os til at se jer!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program