Druk-fælleskabet

blogindlæg

Druk-fælleskabet

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 5 måneder 3 uger siden

Kære alle

I torsdags i gruppechatten snakkede vi en hel masse om alkohol og fester. Vi snakkede om, hvor meget der drikkes til julefrokoster, hvordan det kan være mærkeligt (eller ligefrem ubehageligt) at se sine forældre fulde, og også hvordan det føles, når man ikke vil drikke, og hvad ens venner tænker. Vi snakkede også om stoffer og rygning - hvorfor man gør det, og hvorfor man ikke gør. Det var rigtig spændende at høre jeres tanker om det hele, jeg synes, der blev sagt nogle rigtig fine og kloge ting. Det er vigtigt at kunne snakke åbent om de her ting, så vi kan lære og gøre os tanker om, hvad vi gør. 

Skal jeg drikke for at være med? 

Mange af jer fortalte, at I har oplevet og oplever, at det kan være svært at sige nej til alkohol - selv hvis man føler sig meget sikker på, at man ikke har lyst til at drikke. Det kan føles som om, det er forventet, at man drikker, og man kan føle sig udenfor, hvis ikke man har lyst. En ung sagde: Og på det sidste har mine venner virket lidt som om de ikke synes det er så fedt, når jeg ikke drikker til en fest. Det kan føles som om, man skal komme med en grund for, hvorfor man ikke drikker for at det ligesom accepteres. Der blev skrevet: Jeg skal til to julefrokoster i næste uge, og ingen af dem jeg skal være sammen med ved, at jeg ikke drikker længere. Jeg har ikke lyst til at forklare dem hvorfor, men de forstår det heller ikke, hvis jeg bare siger, at jeg ikke har lyst.

Det er vigtigt at huske, at ingen har ret til at bestemme, hvad du skal gøre og hvad du har lyst til. Man behøver ikke forklare eller begrunde, hvorfor man ikke drikker, heller ikke selvom det kan føles sådan. 

Sværere at sige nej anden gang

Der var flere af jer, der kendte nogle eller havde venner, der tager stoffer. Vi snakkede lidt om, hvorfor det er så spændende, og hvorfor man gør det. Der var generelt god forståelse for, hvorfor det kan virke interessant at prøve ting af - det er naturligt at prøve grænser af, og alkohol, rygning og stoffer er helt sikkert nogle grænser. Vi kom også en masse igennem omkring, hvorfor det er en god ide at være forsigtig med stoffer, og hvorfor man vælger ikke at tage stoffer. Nogle stoffer kan for nogle mennesker gøre, at man kan få det dårligt psykist - både mens man har taget stoffet og efterfølgende. Derfor er det vigtigt, at man ved, hvad man tager og gør sig nogle overvejelser om, hvordan det kan påvirke én. Der blev også snakket om, at det kan være skræmmende at tænke på, hvor det fører hen, om man kan stoppe igen, om man kan sige nej, når først man har sagt ja. En ung skrev: Og så på samme tid, tænker jeg, at det er lidt ligesom rygning - det er nok sværere at stoppe end det er ikke at gå igang. Så derfor kan man lige så godt lade være allerede nu. Specielt hvis man ofte er i et miljø, hvor der er mange der tager stoffer. Det er altid sværere at sige nej anden gang end første gang. 

Tak, for en spændende chat!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program