Følelser

blogindlæg

Følelser

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 5 måneder siden

Gruppechatten d.7/1-2016

SÅ er året skudt igang med den første gruppechat. Det var en sand fornøjelse at høre om jeres fortællinger, selvom oplevelserne med mobning havde været barske. Jeg bed særligt mærke i at mange af jer gerne ville hjælpe andre med at komme ud af mobning, og det er skønt at se at der er så mange som gerne vil vise omsorg over for andre.

Hvordan kan man beskrive de følelser som opstår af mobning, hvilke emner er meget følsomme og hvor langt kan mobning skubbe dig ned - det var nogle af de ting som vi snakkede om igår, og det lader til at mobning findes på mange forskellige måder - både ved trusler, øgenavne og mere voldsomme oplevelser. Vi snakkede også om at mobning tit opstår når man skiller sig ud, og så snakkede vi om, hvordan man kan skille sig ud, f.eks. i forhold til sin seksualitet  - og om det bliver nemmere. I var ret enige om at når man bliver bedre til at acceptere sig selv, så vil det også føles som om at andre bedre kan acceptere dig. En af jer unge fortalte også om at mobning kan føre til meget kraftigt psykisk ubehag, som kan resultere i en indlæggelse pga. selvmordstanker. 

Hvem deltog?

Der var en rimelig ligelig fordeling mellem piger og drenge. Der var 15 unge på besøg i gruppechatten gennem aftenen, og selvom der var mange forskellige spændende fortællinger, så var snakken lidt stille til tider. Jeg vil gerne opfordre jer alle til at komme lidt tidligere end 20.30, så vi kan få en rigtig god og lang snak. Jeg er selvfølgelig glad for at se jer uanset hvor længe I deltager og jeg VED med sikkerhed at jeres fortællinger hjælper andre unge. Det er så fantastisk at se hvordan I kan hjælpe hinanden!

Digital mobning

Næste gang i gruppechatten skal vi snakke om digital mobning. Mange af jer unge er meget på internettet, og når det sociale liv er online, så vil de negative ting som mobning, ofte også opstå online. Vi får besøg af Jonas Ravn, som er rådgiver om netliv her på Cyberhus.

Der vil komme mere om næste gang i min blog på tirsdag.

Jeg håber på at se mange af jer igen i næste uge!

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program