Voldelig mobning

blogindlæg

Voldelig mobning

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 10 måneder siden

Hvornår bliver mobning til et voldeligt overgreb? Er fysiske drillerier, som smølfespark, okay? Hvorfor er det svært at stoppe vold?

Gruppechatten torsdag d.21-01-2016

Som I nok har regnet ud, så handler gruppechatten her i januar om mobning. Grunden til at vi sætter ekstra fokus på lige præcis det emne, er fordi vi rigtig gerne vil høre jeres bud på hvordan man kan være med til at mindske eller stoppe mobning.

Opfordring!

Indtil videre har de fleste af jer, været rigtig gode til at støtte hinanden og møde de andres oplevelser med forståelse og respekt. Der har dog været et par stykker af jer, som ikke kunne finde ud af at tale ordentligt sammen i en gruppe. Fordi gruppechatten indbyder til snak om mange følsomme emner, så har vi her hos Cyberhus besluttet, at man fremover kun vil modtage 1 advarsel enten i et "hvisk" eller i chatten, og hvis man så stadig ikke snakker pænt med de andre, så bliver man bannet (smidt helt ud af gruppechatten). Så jeg håber I vil støtte hinanden og respektere at der skal være plads til alle.

Vold

I de sidste par gruppechats, har vi hørt at mange af jer har haft rigtig ubehagelige oplevelser med mobning, og at det kan være rigtig svært at sige fra. I den næste gruppechat skal vi snakke om hvad der sker når mobning bliver til vold. Man kan være voldelig på flere forskellige måder, og man kan godt sige at mobning er psykisk vold. Det vil sige at man på en måde "slår med sine ord", når man siger grimme ting til andre. De efterlader ikke et fysisk mærke, som et blåt mærke, men de efterlader indvendige mærker på selvtilliden eller selvforståelsen. Men mobning kan også være fysisk vold, hvor man bliver rykket i håret, slået eller på anden måde oplever et overgreb. Så hvad sker der egentlig hvis vi slår en anden? Hvad gør det ved os og hvad gør det ved dem? Hvordan siger man fra, hvis man er bange? 

På torsdag skal vi snakke om mobning, og have et særligt fokus på voldelig mobning. Jeg ved at det kan være et følsomt emne, så jeg håber at vi allesammen kan passe godt på hinanden i gruppechatten.

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program