Er jeg mærkelig?

blogindlæg

Er jeg mærkelig?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Hvad nu hvis jeg tænder på mit eget køn?

Hvordan mon min familie vil reagere? Hvad med mine venner? Hvordan fortæller jeg de andre at jeg føler mig anderledes? At jeg ikke tænder på det modsatte køn eller at jeg måske slet ikke tænder på noget? Hvad nu hvis jeg føler mig fanget i den forkerte krop? 

Mange unge oplever at være nysgerrige på og gøre sig tanker omkring sin seksualitet - om man mon er til det modsatte og/eller samme køn. Det er helt almindeligt. Seksualitet er en stor del af vores identitet, og derfor kan tanker og følelser omkring dette også give anledning til både forvirring og glæde. Hvis du oplever at have følelser for og/eller er fysisk tiltrukket af det samme køn, kan det være at du er homoseksuel. Oplever du dig tiltrukket af begge køn, kan det være, at du er biseksuel. Nogen er afklaret omkring deres seksualitet fra start - for andre (og nok for de fleste) er det en proces, der kan være en rutsjetur af følelser og tanker. Der er også nogle unge som oplever at de slet ikke kan mærke en tiltrækning til noget køn, og også her kan det give anledning til tvivl, skam og forvirring, fordi man ikke føler at man er som man "burde". I virkeligheden kan det være at man er aseksuel, hvilket betyder at man ikke er interesseret i eller har lyst til sex. 

Hvad nu hvis jeg føler at jeg har den forkerte krop?

Det kan også være, at du føler dig anderledes end de andre? Måske drømmer du om at have et andet køn end det, du er født med? Det kan også være, du tænker "Hvorfor kan jeg ikke bare have det godt i den krop, jeg har? Hvorfor føles det ikke rigtigt?" Det kan være, at du oplever, at det er svært at fortælle nogen om det - måske fordi du ikke helt ved, hvad du skal sige? Eller er bange for, hvordan de vil reagere?

Hvis du oplever at have nogen af disse tanker, kan det være, at du er transkønnet. At være transkønnet er, at ens kønsidentitet eller kønsudtryk ikke stemmer overens med det køn, man er født med. F.eks. at man føler sig som en mand, selvom man er født som pige - eller omvendt. For nogen kan disse tanker omkring køn være forbundet med skam og forvirring, og det kan være enormt hårdt at gå rundt med selv. Derfor håber vi, at du vil tage del i snakken i gruppechatten, så du ved, at du ikke er alene omkring at have det sådan. Men at der faktisk er andre, der har det ligesom dig. 

Gæsterådgiver

Vi har været så heldige at få besøg af gæsterådgiver, Thorbjørn, fra LGBTungdom. LGBT er landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede, som har fokus på kønsidentitet og seksuel orientering. Thorbjørn skriver om sig selv:

"Jeg er åbent bøsse og transkønnet, hvilket vil sige at jeg biologisk set blev født som pige. Det er 3,5 år siden, jeg sprang ud. Siden har jeg været næstforperson i LGBT ungdom i Aarhus, som er en social forening, der har til formål at hjælpe unge med LGBT relaterede problemstillinger, som f.eks. udspring, og med at skabe relationer."

Kom frisk uanset hvem du er!

Gruppechatten er åben for alle uanset hvilket køn eller hvilken seksualitet du har. Det kan også være at du kender nogen, og har brug for at snakke om hvordan du skal forholde dig til det. 

Vi glæder os til at se dig!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program