Jeg er mig selv
Jeg er mig selv
Tusind tak for en fed gruppechat
Igår handlede chatten om kønsidentitet og seksualitet. Der gik under 10 min og så var chatten fyldt til randen, og jeg er så glad for at I vil være med til at snakke om de her emner. Der var 30 unge forbi chatten i alt. Vi havde besøg af Gæsterådgiver Thorbjørn fra LGBT Ungdom Århus. Thorbjørn er selv transkønnet og biseksuel, og var klar til at støtte og svare på spørgsmål. Særligt en af jer unge var rigtig sej til at stille spørgsmål, og selvom de nogle gange var meget personlige, så synes jeg det er rigtig godt at I er nysgerrige - og at I tør stille spørgsmål. Jeg har gemt nogle af dem, og Thorbjørns svar, og de kommer her:
"Hvordan gør man sådan at man ikke får en mørk stemme hvis man er en dreng"
"man får en dyb stemme hvis man gennemgår en mandlig pubertet. For at undgå det skal man i behandling med pubertetsblokkerende medicin. Ellers må man træne sin stemme højere"
"Hvordan får man så bryster"
"Man kan få bryster ved at tage etradiol. som er et østrogen. Man kan også få en brystforstørrend eoperation med silikone"
"Hvorfor vil man gerne være noget andet køn en man er"
"det handler nærmere om, at man har en kønsidentitet og gerne vil have at kroppen afspejler den. Altså ikke at man vil være noget andet, men at man gerne vil betragtes og behandles som det køn man er"
"Bliver du mobbet med det"
"det er vores oplevelse i LGBT, at de fleste transkønnede der har dårlige oplevelser, oplever problemer med familiens manglende accept og ikke med venner og bekendte"
"Er du en pige eller en dreng"
"jeg er født som pige, men min identitet er hankøn"
"Hvad er testoron og mandlige hormoner"
"hormoner er stoffer der produceres naturligt i din krop. De regulerer blandt andet din adfærd. Testosteron er ansvarlig for, at du kan ligne en voksen mand. Det giver dig skægvækst, øget muskelmasse, dyb stemme osv"
Har alle drenge det
"langt de fleste drenge begynder at producere det i testiklerne når de bliver ca 12-14 år alle mennesker har testosteron i kroppen i større eller mindre mængder"
At springe ud
Vi snakkede også en del om hvordan man bedst kan springe ud overfor forældre og venner, og det var særligt frygten for at de skulle afvise jer der fyldte. Thorbjørn sagde: "det er tit svært at springe ud som f. eks homoseksuel, men der er mange, der oplever det som en lettelse, når det er endeligt er gjort". Han sagde også at man kan starte med at fortælle det til nogen som man føler sig tryg ved. Måske en veninde, en søster/bror, en bedstemor eller en anden som er tæt på. For flere råd til hvordan man kan springe ud findes der rådgivning hos LGBT Ungdom. Der kan også være andre kulturelle og religiøse grunde til at det kan være svært, og der findes faktisk en rådgivning til netop det. Den hedder Sabaah.dk.
I næste uge
På næste torsdag er der åben chat, så det vil være jer unge der bestemmer emnet. I næste uge vil det være en ny rådgiver som skal køre chatten, og hun laver en præsentation her på bloggen inden. Tag nu godt imod hende! Hun glæder sig rigtig meget til at møde jer og høre om jeres oplevelser, tanker og følelser. Vi ses igen d.29 juni til sommerafslutning, hvor vi får besøg af Michael fra Psykiatrifonden som bl.a. vil fortælle om medicin, diagnoser og hjernens funktion.
God weekend og kærlig hilsen
Rådgiver Signe
Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene
Tilføj kommentar