Spørgsmål

brevkassespørgsmål

Spørgsmål

brevkassespørgsmål af
Sofie
12 år
Oprettet 2 år 1 måned siden

Hej jeg hedder Sofie jeg er 12 år gammel og går på Rathlouskolen i Odder vi har projektuge i denne her uge og derfor vil jeg høre om jeg kunne interview jer om mit emne konflikter i hjemmet jeg vil helst gerne snakke med jer over telefon men hvis det passer jer bedre at svare på dem på skrift er det helt i orden Min problemstilling er Problemstilling: Nogle børn er vidne til eller udsat for voldsomme konflikter i hjemmet, jeg undrer mig over, hvorfor der ikke bliver gjort mere for de børn, og hvordan kan man på sigt forebygge voldsomme konflikter i hjemmet Interview Spørgsmål Hvor meget skal der til før i sætter ind med hjælp fra kommunen? Kan du give et eksempel? Hvad kan kommunen gør for at hjælpe? Hvad er forskellen på at skændes og at have en konflikt? Hvad kan barnet gøre? Hvad gør i for at hjælpe børn, der ringer ind? Hvilke konflikter hører i mest om?

Svar: 

 Hej Sofie

 

Tak for din mail:)

Sikke et spændende og relevant emne, du har valgt at skrive om!

Der er ingen børn der skal føle at de står alene i situationer, hvor det er svært at være derhjemme.

For at kommunen skal kunne hjælpe et barn eller en ung, der har det svært derhjemme, skal der selvfølgelig være nogen, som kan fortælle det til kommunen. Det kan være at barnet selv kan tage kontakt, at skolen kan tage kontakten, at venner er øvrig familie kan hjælpe.

Det kan også være at barnets eksempelvis skole bliver så bekymret at de bliver nødt til at kontakte kommunen for hjælp, selvom barnet eller familien ikke er enige. Det foregår som hovedregel på den måde, at skolen fremsender en skriftlig underretning med en beskrivelse af, hvad de bliver bekymret over.

 

Kommunen er forpligtet til at hjælpe de børn og unge, som oplever mistrivsel. Mistrivsel kan være mange forskellige ting. Derfor bør kommunen tage en samtale med barnet og dennes familie om, hvad de oplever er svært.

I din problemstilling handler det om børn der er i konflikt med deres voksne i hjemmet. Her vil man som kommune oftest tale med både barnet og de voksne, da deres oplevelse af tingene vil være forskellige, og dermed være årsag til, at noget bliver svært i samarbejdet. Som hjælp vil man fx kunne tilbyde familiebehandling med fokus på at skabe et bedre forhold familien imellem.

At skændes gør vi alle sammen ind imellemJ Det handler oftest om en afgrænset ting, som man er blevet så uenig om at det udvikler sig til et skænderi. Ved en konflikt kommer det til at handle mere om, at der er noget svært i relationen, som der bør kigges på, for at afhjælpe konflikten.

Det er meget forskelligt hvilket problemer, der danner baggrund for en henvendelse til kommunen. I øjeblikket oplever vi især at der er mange unge, som slås med skolevægring, fordi de oplever et for stort pres i deres liv.

Jeg håber du kunne bruge svaret til noget. Alle børn har ret til at blive set og hørt. Man kan derfor altid kontakte sin kommune, hvis man har brug for hjælp.

I Odder kan man kontakte kommunen på tlf. 87803300 og oplyse at man har brug for rådgivning.

Du er også rigtig velkommen til at tage kontakt til os i Okay Ung for en uddybende samtale på telefon 51374143/29393453

De bedste hilsner,

Maria Okay Ung

Maria - Ungerådgiver i Odders billede
Maria, Ungerådgiver i Odder har svaret på dette spørgsmål

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program