Stress

brevkassespørgsmål

Stress

brevkassespørgsmål af
Sofia
14 år
Oprettet 5 måneder 1 uge siden

jeg går i skole og laver lektier og har et arbejde og så har jeg også heste. jeg går og føler mig rigtig stresset hele tiden da jeg både har arbejde, skole og hest. Jeg har næsten ikke tid til andet. jeg føler at mit hovede er prop fyldt med forskellige ting jeg skal huske. jeg kan slet ikke finde ro og det tager rigtig hårdt på mig og syntes at det påvirker mig psykisk og jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

Svar: 

Hej Sofia

Tak for dit spørgsmål. Hvor er det godt, at du skriver her på brevkassen. Rigtig mange unge oplever det lige som dig.

Det lyder som om, at du oplever at have rigtig mange ting at se til og at du føler dig ret presset over det.

Jeg kan forstå på dit brevkassespørgsmål, at du oplever, at det påvirker dig meget. Jeg tænker derfor, om du mon har nogen at snakke med om det? Det kan være en forælder, en bedsteforælder eller en anden voksen, som du er tryg ved. Når vi er pressede, er det vigtigt, at vi har nogen at gå til. Måske kan det være rart for dig at få snakket om det, og måske kan personen hjælpe dig med, hvordan du kan få mere ro i din hverdag. Hvis du ikke har nogen at gå til, er du altid velkommen til at kontakte UngeLiv. Jeg har sat vores kontaktoplysninger (mail, telefonnummer og nummer på SMS-rådgivning) ind nederst i mit svar.

Når vi er pressede, kan vi ofte komme til at skære de ting, som giver os energi og glæde i hverdagen væk som det første, fordi vi ikke synes, at vi har tid nok. Det kan ofte betyde, at vi ikke får gjort de ting, som vi har lyst til men kun de ting, som vi bør. MEN det er faktisk rigtig vigtigt for vores overskud og glæde at huske at prioritere os selv og det som vi har lyst til i en ellers travl hverdag. Måske kan du have brug for at sætte tid af til at stoppe op og mærke efter hvad du har lyst til og brug for. Måske har du en fritidsinteresse eller aktivitet, som giver dig energi i hverdagen? Det kan f.eks. være at gå en tur, slappe af til musik, lave noget kreativt eller noget helt andet. Nogle kan have brug for at sætte ’mig-tid’ af i kalenderen for at huske at få slappet af, så batterierne bliver ladet op og der derved er energi til de mange ting, som vi skal i hverdagen.  

Du fortæller, at du slet ikke kan finde ro, og jeg kommer derfor til at tænke på, om du måske kan have brug for noget helt konkret, som kan hjælpe dig med at få mere ro i hoved og krop. Der findes et hav af videoer og øvelser på nettet, som kan guide dig til at opnå mere ro. Der findes både vejrtrækningsøvelser, afspændingsøvelser og en masse andet. Du kan måske prøve at kigge på nettet om nogle af øvelserne kan være noget for dig. Mindhelper.dk har en masse gode. Det kræver ofte lidt øvelse, men når man først har prøvet det et par gange, så kan man opleve at kroppen og hovedet bliver mere roligt under og efter øvelserne.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, så du kan få mere ro på i din hverdag.

Bedste hilsner
Signe, UngeLiv

UngeLiv mail: ungeliv@middelfart.dk
UngeLiv tlf.nr: 8832 4045 (hverdage mellem kl. 11-13)
UngeLiv SMS rådgivning: 40 800 799

middelfartsignes billede
Signe fra Familiehuset i Middelfart har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program