social angst

brevkassespørgsmål

social angst

brevkassespørgsmål af
Night
14 år
Oprettet 5 år 6 måneder siden

Hej. Jeg er en pige på 14 og jeg går gennem en svær tid.. igen. Min kæreste slog op med mig for 5 dage siden, lad os kalde hende M. M var virkelig alt for mig. for ca 1 år siden hjalp hun mig med at komme ud af en virkelig svær tid hvor jeg blev mobbet. Og igen i år er mobningen startet og jeg har nogle lærer der er ved at tage sig af det men det er enlig ikke det selve mit problem er. Jeg er skrækslagen for at eks. fremlægge i skolen osv. og når jeg skal sige noget på klassen begynder mit hjerte og banke hurtigt og jeg begynder at skælve og får en klump i halsen. Når jeg er sammen med nogen af dem fra min klasse er jeg tit nervøs for hvad jeg gør og siger og det fører så til at jeg ikke rigtig snakker med nogen som helst på min skole og jeg har meget svært ved at være sammen med andre mennesker. Jeg er bange for at jeg er ved at få social angst men jeg tør ikke snakke med mine forældre eller nogen om det. Hvad skal jeg gøre? 

Svar: 

Kære Night.

Hvor er jeg glad for, at du vælger at tage kontakt hertil.

Jeg kan godt forstå, at den tid du går igennem lige nu er svær. Det er helt naturligt, at man oplever det er et stort tab at miste en kæreste. Samtidig hører jeg, at din kæreste har været en meget stor støtte for dig, i en tid, der var hård for dig at komme igennem. Det lyder til, at hun har været en, som du har kunnet gå til, når tingene har været svære at gå med alene.

Du skriver, at mobningen er begyndt igen, og at der er nogle voksne der tager sig af dette. Samtidig skriver du også, at du oplever nogle fysiske symptomer, når du eksempelvis skal fremlægge, såsom hjertebanken og skælven. Ligeledes beskriver du en øget opmærksomhed på, hvad andre tænker om dig.

Det er vigtigt for mig at fortælle, at de tanker og reaktioner du oplever, er helt naturlige reaktioner, når man som dig har været udsat for mobning, og også stadig er det. Mobning er noget der kan have langvarige og alvorlige følger for de personer, der har oplevet det, både i barndommen og videre op i voksenlivet. Det gør mig derfor glad at høre, at der er nogle voksne omkring dig, der hjælper dig i forhold til den mobning, som der aktuelt foregår. Jeg tænker på, om de lærere der tager sig af mobningen, også vil være nogen, som du kan åbne op for i forhold til de tanker og følelser, som du går med nu?

En anden mulighed kan også være at tage kontakt til din sundhedsplejerske på din skole. Sundhedsplejersken kan du kontakte gennem din skoles intranet, og der igennem få en samtale hos hende. Sundhedsplejersken kan være en mulighed, hvis det kan være lidt lettere at tale med en, som du ikke ser på samme måde i hverdagen. Sundhedsplejersken kan både hjælpe med at tilbyde nogle samtaler, samt eventuelt hjælpe med hvordan du kan få snakket med dine forældre, eller andre der kan hjælpe dig. Sundhedsplejersken har tavshedspligt.

En sidste mulighed jeg vil nævne for dig, er den kommunale chatrådgivning her på cyberhus, hvor du hver tirsdag fra 15-18 kan chatte med en kommunal rådgiver. Her kan der være mulighed for at få en lidt længere samtale om de ting, som er svært for dig.

Jeg håber du kan bruge noget fra svarene ovenfor.

Med venlig hilsen

Chatrådgiver fra Holstebro Chatten.

 

DaniellaHolstebros billede
Rådgiver fra chatteamet i Holstebro kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program