Sociale netværkstjenester i DK får kodeks

blogindlæg

Sociale netværkstjenester i DK får kodeks

Skrevet af
jonas
Oprettet 14 år 5 måneder siden
blogimage

En sammenslutning af forskellige aktører inden for online sociale netværkstjenester udgav for nyligt et fælles kodeks for god adfærd omkring brugernes private oplysninger. Det er It-sikkerhedskomiteen, der står bag initiativet.
Det er blevet til et meget sympatisk skriv med 10 overordnede anbefalinger. Netsteder som Arto og GoSupermodel har deltaget i udarbejdelsen. Grundlæggende er det positivt med et dansk kodeks. Det er progressivt, at vi nu har en fælles referenceramme for de nuværende og kommende online sociale netværk. Kodekset skal forstås som et valgfrit regelsæt - som en slags blåstempling, man kan prale med, hvis man vælger at leve op til anbefalingerne.

I disse tider, hvor der findes Facebook - og så alle de andre, er det naturligvis ikke en skudsikker vej til sikring af børn og unges privatliv på nettet. Det er ikke nogen hemmelighed at det er yderst vanskeligt at gennemtrumfe retlingslinier på tværs af landegrænser, og det har især vist sig problematisk at få Facebook til at synes at brugernes privatliv er noget at gå op i. Vi har set hvordan Facebook langsomt men sikkert over de seneste år har indskrænket og udvandet grundindstillingen for brugernes privatliv. Med baggrund i Facebooks forretningsmodel er det helt forståeligt. Rent etisk er det knapt så forståeligt.

Som sagt skal det dog ikke nedtone det sympatiske i, at vi nu har et gennemarbejdet kodeks på nationalt plan. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen påpeger at kodekset kan være et rigtigt godt udgangspunkt, når man i den kommende tid skal diskutere beskyttelse af privatlivet på online sociale netværkstjenester i EU regi. Det er fint, hvis Danmark kan sætte et godt eksempel her.

Læs mere og download kodekset her:
 

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program