Min veninde har social angst

brevkassespørgsmål

Min veninde har social angst

brevkassespørgsmål af
Benven
16 år
Oprettet 3 måneder 3 uger siden

Hej jeg har et dilemma, jeg skal på lejre på lørdag, og det har jeg været 3 år nu, så jeg er ved at kende rutine, men på denne lejre har jeg en rigtig god veninde som jeg fik det første år, og så har vi været sammen lige siden. Men jeg synes det er lidt svært at være hendes veninder fordi vi vil to forskellige ting. Hun har social angst, og har det derfor lidt svært ved stor folke mængder, og meget larm. Men jeg kan faktisk godt lide fx. Bare at være ude i et fællesrum hvor der er mange mennesker og larm, fordi så føler jeg mig som en del af det. Men jeg føler ikke at jeg tillader mig at tvinge hende eller måske bare presse lidt på. Men samtidig vil jeg jo også gerne have en god lejre. For der er også andre tilfælde hvor hun har brug for at lade op, eller heller bare vil side inde på vores værelse/sovesal, og hvor jeg gerne vil ud og lave noget. Men sidst år prøvede jeg bare at gå ud ar lave noget uden hende, men jeg følte både at hun blev lidt kede af det. Og så havde jeg det generelt heller ikke så godt med at gå fra hende. Men jeg kan nemt have det fuldstændigt modsat af hende, iforhold til at jeg når jeg er på lejre ikke rigtig kan holde til at side for meget stille fordi, så kommer jeg til at overtænke eller savne min familie. Så mit spørgsmål er hvad skal jeg gør på denne her lejre? Skal jeg være mere inde på værelset eller er det okay at jeg gå uden hende når jeg ved at hun ikke har lyst.

Svar: 

Hej Benven, 
Tak for dit spørgsmål. 
Det er faktisk aldrig nemt, når ens veninde vil noget andet eller har andre behov end én selv. Det lyder også til at du føler et ansvar over for sin veninde. 
Derfor ville jeg helt klart anbefale at du tager en snak med din veninde, INDEN i skal på Lejr. En forventningsafstemning. Og så kan du jo fortælle hende, det som du også skriver her, at du gerne vil være sammen med andre og ha´ det sjovt i fællesskabet. 
Det ville også være en god idé at du fortæller hende hvofor du har brug for at deltage i fælleskabet. Får snakket om at jeres behov er forskellige og det er helt normalt. Er derfor kan i jo stadig være gode veninder, med hver sine behov. 
Det er vigtigt at du mærker efter hvad du har brug for og får det sagt til din veninde, så du ikke glemmer sig selv.
Håber du kan bruge det til noget ellers så skriver du bare igen. 
Mvh Thomas

odderthomasss billede
Thomas, Ungerådgiver i Odder har svaret på dette spørgsmål

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program