Fest på strand

brevkassespørgsmål

Fest på strand

brevkassespørgsmål af
Isa
15 år
Oprettet 2 uger 5 dage siden

Hey Jeg er 16 år og kunne godt tænke mig at holde en fest på stranden, men ved ikk om det er lovligt. Festen ville nok starte om 18-19 og slutte omkring kl 2, der vil også være musik og alkohol. Jeg ville selvfølig komme ned dagen efter og rydde op. Er det lovligt og kan jeg godt det?

Svar: 

Kære Isa 

Mange tak for din henvendelse og spørgsmål. Det korte svar er ja, det må du gerne. Der er ingen regler, der forbyder at man samles, drikker alkohol og fester på stranden. Men, og nu kommer der et stort men, der er visse ting, som man skal være opmærksom på, samt visse ting man ikke må. Der er visse regler og love, som skal overholdes, når man gerne vil feste i offentligheden. Det drejer sig om følgende: 

  1. Man må ikke starte slagsmål, skrige, råbe eller opføre sig på en støjende, voldelig, fornærmende eller lignende måde, der kan forstyrre den offentlige orden.

  2. Det er ikke tilladt at opføre sig på en måde, der er umoralsk eller stødende og kan forstyrre eller vække offentlig forargelse.

  3. Det er ikke tilladt at bevæge sig rundt, når man er så påvirket af alkohol eller andre berusende eller bedøvende midler, at det kan være til ulempe for andre. 

Det kan være udfordrende at afgøre, hvornår de her regler bliver brudt. Desuden er det en god idé at undersøge, om stranden er offentlig eller privat, da der kan være yderligere regler og restriktioner på en privat strand, hvilket kan skabe problemer. Jeg kender ikke størrelsen på din fest eller hvor mange mennesker der vil deltage, men hvis I er mange, kan det være svært at overholde reglerne. Selvom man starter med gode intentioner, kan en fest altid udvikle sig og blive mere støjende eller udfordrende at kontrollere, især når alkohol er involveret. Derfor er det vigtigt at sikre, at festen ikke forstyrrer andre mennesker eller naturen omkring stranden. Det indebærer at overholde reglerne og huske at rydde op efter festen, så stranden forbliver ren og uskadet. Det betyder fx at man skal rydde op med det samme. Dagen efter er ikke nok. Det kan være en udfordring, men det er muligt med god planlægning og ansvarlig adfærd.

Hvis du vil have yderligere oplysninger vil jeg anbefale dig at kontakte din lokale kommune eller politi for at få mere specifik information om reglerne for at afholde en fest på stranden. På den måde kan du sikre dig, at festen er lovlig og ansvarlig, og at den ikke forårsager problemer for dig selv eller andre.

De bedste hilsner
Kasper

cyberhuskaspers billede
Kasper fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program