Orgasmer

brevkassespørgsmål

Orgasmer

brevkassespørgsmål af
R
13 år
Oprettet 1 måned 1 dag siden

Hej. Hvornår er det normalt at kunne cumme, og hvornår kan man få en sprøjteorgasme.

Svar: 

Hej R

Det er helt normalt at være nysgerrig og have spørgsmål om orgasmer og sex generelt. Seksualitet er en naturlig del af livet, så det er bare godt at du spørger, når nu du er nysgerrig.

Hvornår man kan rumme, kan man ikke sætte et præcist svar på. Det kan være meget forskelligt fra person til person. De fleste begynder at eksperimentere med onani, når de kommer i puberteten, og for de fleste sker det omkring 10-14 års alderen. Nogle oplever at kunne få en orgasme ret hurtigt efter at de starter med at onanere, mens andre har brug for mere tid. Nogle har rigtig svært ved at få en orgasme og der er også nogle som slet ikke oplever at kun e få en orgasme. 

Når det kommer til sprøjteorgasmer, handler det normalt om en form for orgasme, hvor der under klimaks frigiver en væske, så det minder lidt om drengens udløsning.

Det er ikke alle piger og kvinder der kan opnå sprøjteorgasmer. Flertallet af alle kvinder oplever aldrig en sprøjteorgasme, og det er selvfølgelig vigtigt at vide, at det ikke nødvendigvis er noget man kan forvente at opleve, og at der ikke er noget som helst mærkeligt hvis det ikke lykkes. 

For dem der kan opnå en sprøjteorgasme vil det oftest ske ved at man stimulerer g-punktet, som sidder 3-5 cm oppe i skeden, på skede væggen der peger ud mod maven. En g-punkts orgasme er ikke nødvendigvis det samme som en sprøjteorgasme. Nogle kvinder, som kan opnå en g-punkts orgasme, kan samtidig opleve en sprøjteorgasme, mens andre sagtens kan opleve en g-punkts orgasme uden at sprøjte. Hvordan det vil være for dig er ikke til at sige. Du kan læse mere om g-punkts orgasme her: https://www.sexlinien.dk/emneside-piger-kvinders-kroppe/g-punktsorgasme

Jeg ved godt at svaret ikke er så præcist, men det er desværre ikke muligt når det handler om orgasme, fordi det kan være så forskelligt. 

Jeg håber du alligevel har fået en smule af de informationer du var på udkig efter. 

Mange hilsner Pedro 

Pedros billede
Pedro fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program