Forhud

brevkassespørgsmål

Forhud

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 1 måned 3 uger siden

Hey Cyberhus Jeg har lagt mærke til at min forhud på en måde løsner sig fra mit pikhoved, det er som om jeg kan trække det langt tilbage altså længere tilbage end hvor hovedet slutter. Bunden af pikhovedt er også en smugle lilla. Ved ikke om dette er normalt. Mvh Anonym

Svar: 

Hej Anonyme

Først og fremmest godt at du skriver og spørger, når du er i tvivl. Det kan være svært at stille spørgsmål som disse. Det korte svar på dit spørgsmål er, at for at få sikker afklaring, bør du tale med din læge, der også kan undersøge dig. Men jeg vil rigtig gerne forklare lidt om hvorfor og hvilke overvejelser, der kan være ved dette.

Det du beskriver kan sagtens være helt almindeligt, men der er svært at afgøre uden en undersøgelse, hvor du viser lægen, hvad du oplever. Forhuden er til for at beskytte penishovedet, da dette er et følsomt område. Man kan forestille sig, at for at huden kan nå helt fremover penishovedet, så “krøller/folder” den, når den trækkes tilbage. Måske er det det du oplever?

Penishovedet kan godt have en lilla nuance i farven. Det burde ikke betyde noget, så længe du ikke fx har smerter. Men som nævnt bør du undersøges af en læge, for at få et helt klart svar. 

Jeg ved at det for nogle kan være grænseoverskridende at gå til sin egen læge med problemstillinger, der omhandler ens kønsorganer. Det er ret almindeligt ikke ligefrem at glæde sig til et sådant besøg. Prøv at huske på at din læge har set lignende mange gange, og desuden har tavshedspligt. Jeg vil desuden råde dig til at tale med en forælder inden, da din læge ikke har tavhedspligt overfor dine forældre i din alder.

De behøver ikke være med hos lægen, mens du bliver undersøgt. Men de kan være en god støtte, når man skal have praktisk information fra lægen. 

Jeg håber du kan bruge mit svar, ellers er du velkommen til at skrive igen. 

Med venlig hilsen

Sofie

ceciliecs billede
Sofie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program