Nytår?

brevkassespørgsmål

Nytår?

brevkassespørgsmål af
Nytårspigen
15 år
Oprettet 3 måneder 4 uger siden

Jeg er en 15-årig pige, der har brug for lidt hjælp. Mine forældre er fast besluttede på, at jeg skal blive hjemme nytårsaften, men jeg vil virkelig gerne til fest med mine venner. Jeg synes, jeg er gammel nok til at håndtere det, men mine forældre er ikke enige. Har I nogle gode ideer til, hvordan jeg kan snakke med dem og få dem til at forstå, at jeg gerne vil have lidt frihed og have det sjovt med mine venner på en ansvarlig måde? Jeg vil virkelig gerne høre jeres gode råd. Jeg håber I kan hjælpe mig til en god nytårsaften og håber ikke mit spørgsmål forstyrre jer for meget. Det virker måske ikke så alvorligt for jer, men for mig er det faktisk hele verden at komme til den fest med mine venner, om jeg så skal smugles ud gennem et loftvindue!

Svar: 

Hej 

Dejligt at du skriver og øv at vi først ser din besked på den her side af nytårsaften. Jeg håber at du fik en god aften. 

Jeg syntes faktisk at det er et ret godt spørsmål du har. Nytårsaften med  vennerne kan være sjovt, så hvordan beviser man det overfor sine forældre at man gerne vil tage ansvar for sig selv og vise at det kan man godt kan have det ansvar. Jeg tror  at det er en ide at starte med klare aftaler, i forhold til hvor, med hvem og tidsperiode.  en plan man selv kan overholde og stadig have det sjovt med. 
Når det kommer til nytårsaften kan der være mange traditioner og nogen vil gerne at man spiser sammen som familie og så kan der være" fri leg" i en tidsperiode inden man alle hjemme skyder nytåret ind, jeg ved ikke hvordan det er i din familie. 
Jeg tor det den snak om fest og nytårsaften er en  man skal tage i god tid så der er tid til den snak der handler om hvorfor de siger som de gør og du kan argumentere for din mening og I kan nå frem til en fælles aftale så alle har en god aften.  Der hvor det ikke er nok at de siger det må du ikke fordi vi siger det, men de skal sige noget mere, ligesom du skal fortælle hvorfor det er vigitgt for dig med venner på sådan en aften. 
håber på trods af det hele at du fik en god aften.
Jeg ønsker dig et godt nytår
Løkke

SilkeborgBloggens billede
Rådgiver fra chatteamet i Silkeborg har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program