Smerter i bryst/hjerte/lunger?

brevkassespørgsmål

Smerter i bryst/hjerte/lunger?

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 1 år 1 måned siden

Hej Cyberhus Jeg oplever rimelig jævnligt at jeg får nogle skarpe smerter i brystet/omkring hjertet/lungerne (har nogle gange lidt svært ved præcis at lokalisere hvor det er). De plejer ikke at være mega slemme, men er selvfølgelig ubehagelige. Har læst på Google at det kan være muskelkramper og at dette er normalt, har dog haft nogle få gange hvor det er blevet virkelig voldsomt, i sådan en grad at det ikke føles så normalt. Har især haft nogle få tilfælde hvor det er blevet så slemt at jeg slet ikke kunne trække vejret uden at få virkelig voldsomme smerter der nærmest føltes som om det brændte i hele mit bryst. Er dette normalt??

Svar: 

Hej med dig

Brystsmerter er en hyppig henvendelsesårsag hos en praktiserende læge og er sjældent alvorligt, men bør altid undersøges, hvis de er nyopståede og ikke er undersøgt tidligere. Det kan skyldes mange ting, hvor de hyppigste årsager er muskel- og ledsmerter samt refluks (syre i spiserøret). 

Taget din alder og køn i betragtning samt at dine symptomer forværres ved vejrtrækning, har jeg ingen mistanke om, at det er relateret til lunger eller hjerte, men formentlig er relateret til muskler eller led.

Jeg anbefaler dog, at du opsøger din praktiserende læge mhp. uddybende spørgsmål og undersøgelse for at komme det nærmere.

Mvh Hjalte, læge

 

 

 

 

hjaltes billede
Hjalte fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program