Stor aldersforskel?

brevkassespørgsmål

Stor aldersforskel?

brevkassespørgsmål af
Emilie
14 år
Oprettet 1 år 6 måneder siden

Hej jeg kan godt lide en dreng han er 16 og jeg er 14 men jeg ved ikke om alder forskellen er acceptabelt. Er det ulovligt? Er 14 og 16 okay?

Svar: 

Hej med dig. 

Jeg kan godt forstå at du er i tvivl om det er acceptabelt. Det er ikke ulovligt at være kærester når man er 14 og 16. Den seksuelle lavalder er dog 15 og derfor er det i princippet "ulovligt" at have seksuel kontakt med en der er under den alder. Det skal dog tages i betragtning at I er to unge mennesker og derfor vil der ikke være nogle konsekvenser. Loven er mest af alt henvist til voksne og derfor skal I ikke bekymre jer for meget om det. Det vigtigste i jeres tilfælde er at I er enige hvis I ønsker at have sex og at du husker at respektere dine egne grænser.  

Du spørger også om det er acceptabelt at I er sammen når du er 14 og han er 16?  I nogle tilfælde vil det ikke være et problem at have den aldersforskel og i andre tilfælde vil det være en god ide at tænke en ekstra gang om det kan have betydning. Det kan være at der er forskellige forventninger til hvad du har lyst til og han ikke har – eller omvendt. Det vigtigste er at du sætter grænser hvis du oplever noget der ikke føles rart. Hvis i samtidig snakker sammen, så kan du måske også komme frem til om du selv synes at aldersforskellen er for stor eller om du fornemmer at I er på samme hold.

Jeg håber vores svar gav mening for dig.

Emilie fra Cyberhus 

cyberhusemilies billede
Emilie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program