Kærlighed

brevkassespørgsmål

Kærlighed

brevkassespørgsmål af
Peter
17 år
Oprettet 2 år 1 uge siden

Hej jeg står i et dilemma der vedrøre, at jeg sidste sommer startede på Hf hvor jeg har mødt en helt fantastisk pige. hende her pigen var slet ikke interessant i starten, syntes egentlig mest hun var kedelig og stille. men det hele udviklede sig og vi begyndte at snappe mange, mange gange dagligt. en dag sender hun så et hjerte, og jeg sender tilbage. og ca. 2 uger efter er det slut med hjerter og jeg spørg indtil hvorfor og hun svarer hun syntes det gik for hurtigt. jeg bliver vildt ked af det og vi snakkede sammen en time over Messenger om alt og intet. knap en måned senere begynder hun igen med hjerter og jeg er glad og alt er godt, indtil hun stopper igen. der sker intet i et stykke tid og så alligevel sender hun snaps der er lidt som om hun godt vil i kontakt med mig. jeg vælger at skrive ærligt til hende hvad jeg føler, hvor til hun svarer, hun ved ikke hvad hun føler og hun vil ikke ødelægge vores gode venskab. nu knap 1,5 måned senere tænker jeg på hende hver dag og sender snaps, der hentyder til at jeg vil i kontakt med hende, hvor hun nogle gange sender glade og smilende snaps tilbage og andre gange er det bare snaps der ikke er noget særligt. vi er den dag i dag i samme vennegruppe og super gode venner, dog aldrig været hjemme ved hinanden hvad tænker i, skal jeg kæmpe for kærligheden eller skal jeg ligge hende på hylder selvom det er ekstremt svært. hilsen den tvivlsomme

Svar: 

Kære Peter

Jeg kan godt forstå at du føler at det er noget af et dilemma du er i, for det kan være svært at finde ud af hvordan man skal agere i forhold til en anden person som sender nogle blandede signaler - særligt når det er en af dine gode venner. Der er ingen tvivl om at din veninde sender meget blandede signaler til dig - og det synes jeg faktisk ikke er helt okay, at hun gør det. Det lyder til at du har været meget ærlig og tydelig over for hende og været åben omkring dine følelser, hvilket jeg synes er rigtig godt gået, at du er, og har været. Din veninde derimod, sender dig blandede signaler ved, at hun veksler mellem at sende mange søde og kærlige Snaps og slet ikke interagere med dig og sende Snaps. Det kan godt tænkes at det er, som hun selv har beskrevet, fordi hun ikke helt ved hvad hun føler, men så synes jeg ikke det er i orden, at hun bliver ved med at sende dig søde og kærlige Snaps i perioder, som jo naturligvis giver dig en forhåbning om, at jeres venskab måske kan udvikle sig til mere end et venskab.

Ud fra det du beskriver, er det mit indtryk, at din veninde måske synes det er rart at modtage søde beskeder, Snaps osv. fra dig og derfor bliver hun ved med at sende dig søde og kærlige Snaps i perioder, når hun føler et behov for at få bekræftet at du stadig har følelser for hende og er interesseret i hende - men når det kommer til stykket er hun ikke klar til, eller interesseret i, at indlede et forhold. Det skal siges, at dette naturligvis er min tolkning af din venindes adfærd og det er ikke sikkert det er sådan det i virkeligheden er. Jeg vil komme med et bud på, hvad jeg synes du skal gøre, men det er naturligvis bare et forslag, som det er helt op til dig selv, om du vil følge.

Mit forslag er, at du prøver at holde en pause med at sende hende Snaps og generelt holder en pause med at hentyde og kommunikere til hende at du er interesseret i hende. Grunden til at jeg synes du skal gøre det, er fordi at det lyder til at det tager ret hårdt på dig, at hun agerer som hun gør - hvilket er helt forståeligt. Det er ikke nemt at være vild med en anden og hele tiden være i tvivl om den anden også er interesseret i en. Og jeg ved også godt, at det heller ikke er nemt at holde en pause med at sende hende Snaps og lægge hende lidt på hylden, når du håber på at jeres venskab kan blive til mere. Men jeg tror at det er det der skal til, for at du passer bedst muligt på dig selv og for at hun stopper med at sende dig blandede signaler. I min optik er det vigtigste, at du passer på dig selv og ikke fortsætter med noget, som gør at du går rundt og er ked af det, bekymret eller belastet af det hele tiden. Derfor synes jeg også du skal mærke efter i dig selv, hvordan det føles at fortsætte dit venskab med hende, uden en forventning om at det kan blive til mere. Hvis du kan mærke det føles okay, så tænker jeg ikke der er noget i vejen for at fortsætte med at ses som venner, men hvis ikke det føles godt, så er det også helt okay at tage lidt afstand fra hende i en periode. Det er ikke utænkeligt at jeres relation kan udvikle sig til mere end et venskab, men jeg synes i så fald at det er noget der skal komme lige så stille af sig selv og hvis det sker, så er det også vigtigt at I tager en snak om, hvad I hver især føler og hvor I er henne i forhold til et eventuelt forhold - hvilket det også lyder til, at du er god til at sørge for at få snakket om.

Jeg håber du kan bruge mit svar og finder en god løsning på dit dilemma.

De bedste hilsner

Freja

Frejas billede
Freja fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program