Andre som mig?

brevkassespørgsmål

Andre som mig?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Hej Cyberhus.. Jeg er en pige med lidt af et lorteliv, synes jeg selv. Selvfølgelig er der mennesker som har det værre end mig, men det ændrer jo ikke noget. 

Sagen er, at jeg føler mig for det meste som familiens sorte får. For det første, overvejer jeg ikke at blive konfirmeret, selvom det altid har været en tradition i vores familie, og mine forældre er helt sikkert skuffede, selvom de prøver at skjule det.. Jeg er også cutter (dog har jeg ikke cuttet i lang tid) og det er de selvfølgelig også skuffede over, hvilket bare giver mig endnu mere skyldfølelse. Det værste er, at min mor tror at jeg gjorde det, "bare fordi jeg syntes det var sejt" 

Når det kommer til venner, har jeg heller ikke så mange af dem. Og de få jeg faktisk har, føler jeg udnytter mig på en eller anden måde. Jeg tror i hvertfald ikke at jeg kan stole på dem.

Så tænkte om i måske kendte en hjemmeside eller noget, hvor der er andre som mig og som ved hvordan jeg har det? De mennesker som er omkring mig lige nu, kan umuligt sætte sig ind i, hvor lort jeg går og har det. Og jeg længes virkelig efter at tale eller skrive med en som mig.. Så kender i en hjemmeside eller sådan noget?

Svar: 

Hej med dig,

Jeg er glad for, at du skriver ind til os og spørger om råd. Jeg håber, at jeg kan hjælpe dig videre. 

Din tekst fortæller du mig to fantastiske ting om dig, nummer 1: at du selv kan se, at du er i en situation som måske ikke er så god og nummer 2: at du har lyst til at ændre på det. Det er virkelig flot, i en alder af 13 år! :)

 

Du har ret i, at det er meget vigtigt at kunne snakke med nogen om hvordan du har det, og endnu bedre, hvis de selv har stået i en lignende situation. Jeg tænker, at det du skal tage hånd om først, er din (tidligere) cutting, da jeg tror det er hænger sammen med hvad du føler.

Jeg kan anbefale at du tager kontakt til rådgiverne på LMS, der kan vejlede dig omkring det at tage skade på sig selv og samtidig lytte til de bekymringer og tanker du måtte have. Du kan kontakte dem helt anonymt på telefon, mail, sms eller chat, og du kan også møde en rådgiver personligt, hvis du bor tæt på en af deres afdelinger. Nogle af rådgiverne på siden er voksne der tidligere har gjort skade på sig selv, og vil derfor kunne sætte sig ind i din situation. Du har også mulighed igennem siden, at tilmelde dig til en støttegruppe, hvor du kan møde og snakke med andre (måske tættere på din alder) der har det på samme måde som dig.

 

Det er også muligt for dine forældre at tage kontakt til siden som pårørende, hvis du har et ønske om at involvere dem og give dem chancen til at forstå din situation. Det kunne være, at dine forældre gerne vil hjælpe dig, men ikke helt ved hvordan. Jeg tænker det kunne være en god støtte for dig, at have dine forældre forstå dig og dine tanker.

 

Jeg håber, at du kunne bruge mine råd og held og lykke med det hele! :)

 

Mvh

Joni

Jonfrids billede
Joni har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program